A Calafell, l'alcalde haurà d'autoritzar la penjada de llaços grocs

El regidor del PP, al govern, diu que ell no incomplirà ordenança que prohibeix l'ús del mobiliari urbà

17 abril 2018 19:29 | Actualizado a 17 abril 2018 19:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Qui vulgui penjar llaços grocs o estelades al mobiliari públic de Calafell haurà de demanar permís a l’Ajuntament, identificar al responsable de l’acció, fixar un termini de permanència d’aquests elements i retirar-los. Serà l’alcalde qui doni autorització.

La regularització d’aquestes reivindicacions polítiques ha estat una demanda d’ERC que argumenta que pretén «posar ordre i evitar que hi pugui haver enfrontaments entre veïns». Uns enfrontaments que per ERC van començar amb l’arribada del grup de Ciutadans al consistori.

Ordenança
La regularització d’aquestes accions no estava recollida en l’ordenança de Via Pública que estableix els criteris per la publicitat comercial. Segons l’alcalde Ramon Ferré (PSC) la regularització estableix ara criteris per la col·locació d’aquests elements i reivindicacions.

 



Tot i així la modificació pot començar amb poc efecte, ja que el regidor del PP, Juan José García, també a l’equip de govern, considera que no canvia l’ordenança i que regirà la que prohibeix ideologia política en espais públics, fora de períodes electorals, o en tot cas haurà de pagar una taxa com si fos publicitat comercial.

El grup de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), a l’oposició, creu que la modificació és innecessària i el que intenta és «normalitzar i posar el focus en allò que no agrada. No hi ha conflicte als carrers».

També demana a l’alcalde que la compleixi i que ho faci fer al grup del PP. En aquest sentit recorda que l’Ajuntament també va aprovar una moció segons la qual la brigada municipal no retiraria llaços i estelades, però el regidor del PP va ordenar al personal municipal treure aquests símbols argumentant l’ordenança de Via Pública.

Pel PSC, «regulem quelcom que no estava regulat». D’aquesta manera considera que es posarà ordre en les reivindicacions i s’evitarà que aquests elements quedin abandonats a la via pública. 

ERC, impulsora de la demanda, considera que l’ordenança no recollia aquesta regulació i que ara queda fixada una norma «que evitarà enfrontamets». També demana a l’alcalde que la faci complir al regidor de Vila Pública, que no sembla disposat a fer-ho.

Les reaccions:

Ciutadans: «No a allò que genera enfrontament»
El grup de C’s considera que la col·locació d’elements al mobiliari urbà ja està regulat. «Ens oposem a allò que va contra les lleis i la convivència ciutadana. Modifica l’ordenança pèr sobre la convivència». 

CUP: «Normatitzar el que no agrada i s’incomplirà»
Per la CUP, la regulació intenta posar el focus «en allò que no agrada». També considera que serà poc efectiva «perquè el regidor de Via Pública continuarà treient els llaços i fent el que vol». També creu la CUP que l’Ajuntament denegarà la urgència quan se li demani permís per a una acció.

PDeCat: «Hi haurà represalies per als responsables?»
Per al PDeCat el risc de la modificació de l’ordenança i que s’hagi d’identificar el responsable d’una acció reivindicativa és que a posteriori hi puguin haver represà-lies. Per al PDeCat, a l’oposició, la modificació no era neces-sària perquè no hi ha enfrontament entre els veïns.

PP: «L’ordenança ho deixa tot igual»
«L’ordenaça diu que no es poden utilitzar fanals, fonts i altre mobiliari per reivindicacions polítiques. També diu que s’ha de pagar una taxa i abonar una fiança. L’ordenança deixa tot tal i com estava», considera el regidor del PP.

Comentarios
Multimedia Diari