Absolt un llogater de Banyeres que va prendre mobles i electrodomèstics

Inicialment, el Jutjat del Penal 1 de Tarragona el va condemnar a sis mesos de presó per un delicte d’apropiació indeguda i el pagament d’una multa de 540 euros per un delicte de danys, a més a més d’una indemnització de 6.000 euros pels danys i 4.118 pel valor material sostret

27 octubre 2019 17:20 | Actualizado a 29 octubre 2019 13:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un home que vivia de llogater en una casa de Banyeres del Penedès, quan va marxar s’emportà electrodomèstics i mobles, a més a més de causar greus desperfectes.

Inicialment, el Jutjat del Penal 1 de Tarragona el va condemnar a sis mesos de presó per un delicte d’apropiació indeguda i el pagament d’una multa de 540 euros per un delicte de danys, a més a més d’una indemnització de 6.000 euros pels danys i 4.118 pel valor material sostret. Però ara, la Secció Segona de l’Audiència Provincial l’ha absolt de tots els delictes.

La casa en qüestió està a la urbanització Priorat de Banyeres. El 22 d’agost de 2013, els seus propietaris van subscriure amb l’acusat un contracte de lloguer amb opció de compra, on s’incloïen els mobles i electrodomèstics que es detallaven en l’inventari annex del contracte, per un import mensual de 600 euros. A la casa van passar a residir l’acusat i la seva muller, inicialment també acusada però que fou absolta des d’un principi. Hi van residir fins el 4 de setembre de 2015, data en la qual van fer lliurament de les claus a través d’una immobiliària.

El maig de 2015, amb la intenció de cobrar de l’assegurança de la casa que els propietaris tenien concertada, l’acusat va elaborar un pressupost de reparació fals de dos televisors per import de 683 euros, manifestant que l’avaria havia estat causada per una sobrecàrrega elèctrica.

Però els amos, sospitant que no era cert, no van arribar a comunicar-ho a l’assegurança. Van dir als acusats que no els pagarien l’import, motiu pel qual van deixar d’abonar aquella i successives mensualitats fins que desallotjaren l’habitatge.

Casa buida

Quan els propietaris van accedir a la casa el 4 de setembre, van comprovar que els acusats havien causat diversos desperfectes en el mobiliari, instal·lació elèctrica, de l’aigua i de la calefacció. També s’havien emportat mobles i electrodomèstics, com ara un congelador, rentavaixelles, aixetes de la banyera, un telèfon de dutxa, un aparell d’osmosi, una rentadora, estanteries, llums i plafons.

L’Audiència diu, respecte als desperfectes, que la sentència inicial no entra a analitzar de forma individualitzada cadascun d’ells, la qual cosa planteja diversos interrogants. Del resultat del judici no és possible determinar si van ser causats de forma intencionada o degut a un mal ús, o a un possible apoderament portat a terme amb imprudència.

I respecte al material sostret, considera que l’informe del pèrit no és fiable, ja que no va tenir a la seva disposició els pressupostos, factures ni fotos.

Comentarios
Multimedia Diari