Albert Batlle respon als sindicats de Mossos que defensa l'actuació policial a Salou perquè 'va evitar mals majors'

Demana als representants legals dels policies 'respecte' per a la 'professionalitat dels comandaments del cos'

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha respost la carta que li va enviar aquest dilluns la trisindical (SME, CAT i SPC) per defensar l'actuació policial a Salou per dispersar la concentració de 'manters'. Segons subratlla, l'aplicació dels "principis de proporcionalitat, oportunitat i congruència" van evitar "mals majors". Per això, demana als representants legals "respecte" per a la "professionalitat dels comandaments". Els sindicats havien instat a Batlle a aclarir si s'havia donat als agents que van enfrontar-se als venedors ambulants l'ordre superior "de no ser contundents amb la dispersió, detenció ni identificació dels violents".

La trisindical va enviar dilluns una carta adreçada al director general de la Policia, Albert Batlle, assegurant que els incidents posteriors a la mort d'un home a Salou en el transcurs d'una operació policial contra el 'top manta' es van gestionar "sota l'odre superior de no ser contundents amb la dispersió, detenció ni identificació dels violents".

Aquesta instrucció, segons es denuncia des de les formacions CAT, SME i SPC, implica implantar una "nova praxis" que va provocar situacions de risc "greu" per als agents i que augmentés la percepció "d'inseguretat pública" dels ciutadans.

En la missiva també se subratllava que s'han produït altres casos de laxitud en la gestió del fenomen i per tot plegat reclamaven al director Batlle que aclarís el seu posicionament al respecte.

La resposta ha trigat 24 hores perquè ahir al vespre els sindicats van rebre una carta de Batlle. En aquesta, el director general aclareix que "coneixia" totes les "decisions operatives" i defensa l'actuació policial a Salou perquè va estar basada en l'aplicació dels principis de "proporcionalitat, oportunitat i congruència" i va evitar "mals majors".

El director demana als tres sindicats "respecte" per als comandaments del cos policial i per la resta d'agents que van participar en l'operatiu muntat per desfer els aldarulls a Salou i que amb les seves actuacions van impedir que es produïssin "incidents d'extrema gravetat".

Comentarios
Multimedia Diari