Más de Costa

Costa ENTREVISTA

Alfons Garcia: "El nostre repte és donar més i millors serveis"

El batlle de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant desgrana els principals actes del programa festiu i fa un balanç dels projectes que es van impulsar en el darrer mandat idels que seran una realitat en els pròxims 4 anys

CRISTINA SIERRA

Whatsapp
L’alcalde, Alfons Garcia, als peus de la muralla de l’antic hospital de l’Hospitalet de l’Infant, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. FOTO: ALBA MARINÉ

L’alcalde, Alfons Garcia, als peus de la muralla de l’antic hospital de l’Hospitalet de l’Infant, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. FOTO: ALBA MARINÉ

Del 14 al 18 d’agost l’Hospitalet de l’Infant celebrarà la Festa Major en honor de Sant Roc, el seu patró. L’alcalde, Alfons Garcia, parla dels actes programats per enguany i dels projectes que vol impulsar el seu govern durant els pròxims 4 anys.

La festa compta amb una seixantena d’actes. Quins són els més destacats?

D’una banda, la proclamació del pregoner, que enguany és la María del Carmen Alonso de Càritas del poble de l’Hospitalet, entitat que fa 25 anys. Durant aquests anys ha fet una tasca social que s’ha de reconèixer. I per altra banda hi ha actes tradicionals de carrer: gegants, diables...

Com conviu el turisme amb la Festa Major?

Crec que forca bé perquè aquests dies el poble és quan rep més visitants però també és el moment que la ciutadania té vacances. Té una gran repercussió social, tothom se suma per fer la millor festa.

Enguany ha revalidat l’alcaldia. L’afronta amb il·lusió?

Sí, evidentment quan et presentes a un procés d’aquest tipus ho fas perquè hi ha il·lusió i ganes de treballar i tens un projecte.

Quin balanç fa de la gestió del darrer mandat?

Crec que l’ha fet la ciutadania, que és l’important. El balanç és favorable i positiu. Hem estat capaços de governar per tothom i de fer-ho amb una política de ma estesa, que tothom s’hi pugui sentir copartícep i corresponsable de la vida quotidiana del municipi.

Quins són els reptes marcats?

El repte que tenim és bàsicament donar més i millors serveis. Moltes vegades aquests serveis no són necessàriament de competència municipal però sí que és una demanda de la ciutadania i se’ls hi ha de donar sortida. Per una banda parlem en l’àmbit social de fer una residència per la gent gran a l’Hospitalet i també la substitució dels barracons de l’escola Mestral per fer un aulari nou que també ens doni un ús convivencial per les famílies. Aquest espai tindrà una sala polivalent que podrà ser utilitzada per les famílies com un espai de trobada, més enllà de l’horari lectiu.

També volem intensificar la diversificació econòmica del municipi tenint en compte l’entorn nuclear energètic, que s’està transformant a passos accelerats i per tant s’han de buscar sortides orientades a la diversificació econòmica.

També tenen previst impulsar un nou polígon.

Intentarem fer la urbanització durant aquest mandat. Tenim dos polígons industrials: Tàpies 1, que té unes 40 hectàrees, i Tàpies 2, una vintena. Són dos polígons molt ben localitzats i hi ha un gran dinamisme i el que no volem és que quedi truncat per la falta de sòl. Al POUM que vam aprovar el 2014 hi havia previst la possibilitat d’ampliar el sòl industrial i mirarem de fer els passos necessaris. Volem tenir uns polígons que tinguin connectivitat, mobilitat, accessibilitat i que siguin del segle XXI.

En l’anterior mandat van apostar per desplegar la fibra òptica als polígons i després al centre.

L’empresa municipal IDETSA va aconseguir la capacitat de ser operadora de comunicacions. El desplegament va començar per la zona més densa de població i ara tenim prop de 500 clients. Això ens ha de permetre créixer i expandir el servei a la resta de nuclis del municipi.

Continuaran fent processos participatius?

Sí, però mirarem que es facin cada dos anys perquè les propostes guanyadores puguin portar-se a terme. Tenim el compromís d’ampliar la dotació a 300.000 euros. Tenint en compte el darrer procés, que ha estat molt enriquidor, entenem que s’ha de continuar treballant en aquesta línia i apostant-hi.

Temas

Comentarios

Lea También