Altafulla aprova l'adquisició de l'antic Hospital per crear-hi un espai cultural

L'alcalde, Fèlix Alonso, va signar ahir al migdia el decret de l'expropiació pactada amb els propietaris de l'immoble

19 mayo 2017 23:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un edifici històric i una històrica reivindicació. Ahir al migdia l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso signava el decret de l’expropiació pactada amb els propietaris de l’immoble, conegut popularment com l’Hospital, perquè aquest passi a ser de titularitat municipal. La referida finca està qualificada de sistema equipament comunitari, fet que comporta la seva integració al patrimoni públic amb destí a equipament també públic.

La signatura es va estampar immediatament després que el consistori hagués aprovat, en sessió plenària amb caràcter extraordinari, la modificació de crèdit corresponent a l’actual exercici per a ser reconvertit en inversions. A partir d’aquí s’iniciarà l’expedient que haurà d’anar a exposició pública, per al període d’al·legacions, a fi i efecte que el decret sigui efectiu.

Fèlix Alonso va manifestar la satisfacció per haver aconseguit la municipalització del vetust casalot de l’Hospital, «vella aspiració d’Altafulla, acaronada al llarg de molts anys», va dir l’alcalde. L’edifici, amb façana a la plaça del Pou, enfront de la Casa de la Vila, es troba en un notable estat de degradació, i esfondrament de la teulada, la qual cosa genera incomoditats entre els veïns de la vora, que pateixen filtracions i humitats.

L’Ajuntament d’Altafulla ha elaborat un avantprojecte que contempla l’aprofitament de l’Hospital com a equipament cultural d’alta volada, amb la utilització d’un total de 914 m2 construïts, repartits en tres plantes.

L’amplitud de l’espai permetria la polivalència del conjunt; acollir a la planta baixa, de més de 360 m2, un centre d’interpretació de la Vila Closa, arxiu municipal –ara a l’última planta de l’Ajuntament i sense possibilitat d’ampliació– entre altres dependències, com una sala d’exposicions.

Per a la primera planta s’ha pensat un auditori per a 100 persones de capacitat i dependències auxiliars, mentre que a la segona planta hi ha diversos espais a concretar. Entitats com ara el Centre d’Estudis d’Altafulla, amb importants llegats i fons documental podrien tenir cabuda a l’Hospital.

Segons hem pogut saber, l’expropiació pactada costarà a l’Ajuntament al voltant de 290.000 euros, quantitat que s’inclou dins del capítol d’inversions, després de les modificacions de crèdit aprovades en el Plenari, mentre que la despesa per a la rehabilitació i equipament de l’edifici de l’Hospital no seria inferior als 2.000.000 d’euros.

Comentarios
Multimedia Diari