Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Altafulla aprova una moció per retirar les correccions de la Llei de Renda Garantida

La decisió de la Generalitat Implica una reducció de l’1,3% en la prestació per a les famílies amb dos adults o més.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del passat plenari a Altafulla.

Imatge del passat plenari a Altafulla.

El Ple Municipal d’Altafulla, en votació ordinària i per majoria amb els vots favorables dels regidors d’Alternativa Altafulla (AA-E) i l’Esquerra Independentista d’Altafulla (EINA) , amb l’abstenció dels representants del grup municipal del PDeCAT, van aprovar una moció presentada per Podem Altafulla, grup sense representació al plenari, per instar a la Generalitat de Catalunya a retirar les correccions de la Llei de Renda Garantida de la Ciutadania.

Aquestes modificacions introduïdes pel Govern han implicat una reducció notable de l’1,3% en la prestació per a les famílies amb dos adults o més, després que aquesta llei fos aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya.

La moció insta al Govern i al Departament de Presidència a rectificar la seva correcció d’errades de la Llei 14/2017 de la Renda Garantida de Ciutadania de manera que no es modifiquin a la baixa les quantitats finals de la prestació en cap cas.

Sol·licita també el màxim compromís amb el desenvolupament de la Llei 14/2017 de Renda Garantida de Ciutadania, tant des d’un punt de vista pressupostari com pel que fa a la difusió pública, a la logística administrativa i als terminis d’instauració gradual de la prestació fins a l’any 2020, garantint permanentment l’accés a aquest decret social subjectiu sense causar cap perjudici econòmic a tota persona que compleixi els requisits legals.

Per situar-se en el context, cal remarcar que després de nombroses mobilitzacions socials com a resposta a la reducció d’un 29% del nombre de persones perceptores de la renda mínima d’inserció, aprovada el 2011 pel govern de Convergència i Unió (CiU), amb el suport del Partit Popular (PP), i haver disminuït en un 25% el pressupost, el juliol del 2017 es va aprovar per unanimitat al Parlament de Catalunya la Llei 24/2017 de la Renta Garantida de Ciutadania, malgrat que ho fes amb importants rebaixes i concessions respecte a la proposta inicial.

A més, el passat 8 de setembre, tot just una setmana abans que es poguessin presentar les primeres sol·licituds, el Departament de la Presidència va anunciar en la correcció d’errades de la Llei 14/2017 una modificació de la taula de prestacions econòmiques que implicava una reducció mitjana de l’1,3% en l’import de la prestació per a les famílies amb 2,3,4, o 5 adults, amb una disminució de les quantitats pactades inicialment entre els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular promoguda el 2014, els grups parlamentaris i el Govern.

En lloc de modificar la quantia de l’índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), que és l’índex emprat com a referència per a la concessió d’ajuts, subvencions i subsidis, o variar el percentatge a rebre d’aquest IRSC per no haver de modificar el total final, el Govern va decidir disminuir la quantitat final de la prestació, triant l’opció més perjudicial per a les persones en risc d’exclusió social demandants de la prestació, fins i tot abans de ser instaurada. En dades del 2014, la proporció de persones a Catalunya en situació de risc de pobresa era del 20,9%; el 29,9% en el cas de menors.

Temas

Comentarios

Lea También