Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Altafulla demana a Foment mantenir dos camins rurals en el desdoblament de l’N-340

També reclama dins les al·legacions del projecte que es mantingui l'enllaç amb la zona de Brises del Mar

Diari de Tarragona

Whatsapp
Cues de l'A-7 en sentit nord. Els cotxes surten per la rotonda aèrea que conecta amb l'autopista i l'accés a Torredembarra.

Cues de l'A-7 en sentit nord. Els cotxes surten per la rotonda aèrea que conecta amb l'autopista i l'accés a Torredembarra.

L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat dues al·legacions en l’aprovació provisional del projecte de traçat de l’autovia A-7 en el tram que va des de La Móra a La Pobla de Montornès.

Quant a la primera, es tracta de l’enllaç denominat “Altafulla” tal i com consta en el projecte, i que, el Ministeri de Foment té la intenció d’eliminar.

Aquest enllaç correspon en l’actualitat a una via que connecta el poble d’Altafulla amb la urbanització Brises del Mar i el nord del municipi, molt transitat pels veïns i veïnes de la zona en aquests darrers anys, a causa de l’increment de població de la localitat.

Tal com argumenta el consistori altafullenc, va ser construït per connectar futurs desenvolupaments urbanístics que s’ubiquen entre el marge nord de l’autopista AP-7 i el marge sud de l’actual carretera N-340, com és el cas de Brises del Mar, i que ja estan tramitats urbanísticament. Estan pendents únicament de les obres d’urbanització.

Per aquests motius, l’Ajuntament demana que es mantingui i desenvolupi l’enllaç denominat “Altafulla”, i que també s’executin les obres complementàries d’adequació del vial que dóna servei a aquest enllaç, definides en el projecte del vial nord d’accés al municipi d’Altafulla

Quant a la segona al·legació, l’Ajuntament d’Altafulla sol·licita que els dos camins rurals, denominats en el projecte “Eje-82” i “Eje-84”, es mantinguin i romanguin en consonància amb les característiques de l’entorn natural que els envolta com és la muntanya de Sant Antoni

Aquests vials, que actualment no estan pavimentats i que tenen un marcat caràcter rural, són utilitzats majoritàriament per senderistes i ciclistes, i al mateix temps, permet als serveis de seguretat municipal controlar l’accés de vehicles en aquest entorn natural.

La pavimentació d’aquests vials, o la transformació d’aquests perquè els vehicles hi puguin accedir de manera més fàcil i còmode, no només perjudicaria la integració d’aquests camins en l’entorn natural, sinó que també produiria un augment dels abocadors incontrolats amb vessaments de restes d’obra i electrodomèstics, que ja pateix malauradament aquest entorn natural d’Altafulla.

Tot i les al·legacions, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, es mostra satisfet amb el projecte de desdoblament de l’N-340, i ha recordat que es tracta d’una reivindicació dels alcaldes del Pacte de Berà i la ciutadania, que espera que “desencalli el problema de retencions a l’entrada de l’AP-7 a Torredembarra i les llargues cues, i redueixi l’elevada sinistralitat”.

En aquest sentit, ja és sabut que els alcaldes del Pacte de Berà enviaran una carta al ministre Íñigo De la Serna perquè fixi una data per al desviament obligatori de camions a l’AP-7, solució acordada amb el ministre a l’agost i que s’aplicaria com a mesura prèvia a les obres del projecte. Els alcaldes del Pacte de Berà esperen que aquesta primera mesura s’apliqui abans de Setmana Santa.

Temas

Comentarios

Lea También