Altafulla demana que es tregui el col·lector de la llera del riu Gaià

El consistori ha presentat al·legacions al projecte de portar les aigües residuals de Mas Enric fins a la depuradora

19 mayo 2017 23:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat al·legacions al projecte del col·lector que ha de portar les aigües residuals del nou centre penitenciari Mas Enric del Catllar fins a la depuradora EDAR d’Altafulla, escrit que ha fet arribar a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental.

El projecte de la nova presó preveia la construcció d’una depuradora que donés resposta a les seves necessitats específiques, una previsió però que finalment no es durà a terme.

Després d’estudiar el document ambiental, des de l’Ajuntament d’Altafulla s’incideix en diversos aspectes que, entén, «cal considerar».

En referència al projecte constructiu de col·lectors, en aquest sentit l’Ajuntament d’Altafulla sol·licita que es modifiqui el recorregut de la xarxa de clavegueram, concretament la retirada del col·lector que transcorre per sota de la llera del riu Gaià, des del Catllar fins a l’estació de bombament situada al llindar entre els termes d’Altafulla i Tarragona, que impulsa les aigües negres fins a la depuradora construïda el 1999 a la zona del Mèdol. Segons l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, l’actual traçat del col·lector «incompleix la normativa europea».

Vessament d’aigües

El batlle altafullenc assenyala que en el document ambiental «no hi ha referència a l’augment del cabal en metres cúbics per hora», que generarà la recollida de les aigües residuals de les urbanitzacions del Catllar i del centre penitenciari.

Alonso recorda que periòdicament es produeix el vessament d’aigües residuals a la llera del riu Gaià, en la divisòria dels termes d’Altafulla i Tarragona, en un punt distant a 300 metres del camí de Ferran, que travessa el llit del riu, en «sobreeixir el que sembla la tapa de registre del col·lector.

És evident que amb la posada en marxa de la nova presó, encara hi haurà més problemes», subratlla l’alcalde.

Arran de les inspeccions realitzades per l’ens municipal, l’abocament incontrolat es produeix en hores nocturnes, però els seus efectes són visibles al llarg del dia, entollant permanentment part de la llera, que afecta també al marge de riu pertanyent a Altafulla.

Segons fonts municipals, aquest fet, acompanyat d’un informe, ja ha estat denunciat fa temps a l’Agència Catalana de l’Aigua i a la Conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari