Altafulla dóna a conèixer el nou pla de gestió de la platja

Es tracta de definir les accions pertinents per aconseguir el manteniment del litoral altafullenc de forma sostenible

21 febrero 2020 19:50 | Actualizado a 22 febrero 2020 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dissabte 29, darrer dia del mes de febrer, és la data escollida per a la presentació del nou pla de gestió de la platja d’Altafulla, que per encàrrec de l’Ajuntament ha dut a terme la gestoria mediambiental Qu4tre, per tal de definir un seguit d’accions que permetin el seu manteniment de manera natural i sostenible.

Els resultats d’aquesta diagnosi, elaborada per Xisco Roig, doctor en Geografia i Geologia i amb una àmplia experiència en aquest àmbit, es farà a les deu del matí a la sala de Plens de l’Ajuntament altafullenc, i servirà per exposar el pla i donar-ne a conèixer l’aplicació pràctica.

Xisco Roig ha avançat que «la manca de mecanismes de defensa i de retenció sedimentària és un dels principals problemes de la platja d’Altafulla, que no resisteix l’impacte d’uns temporals que sovintegen, cada vegada més, arreu del litoral català». Una situació que el consistori pretén minimitzar amb la implementació d’aquest estudi, que presenta com a plantejament inicial la divisió de l’espai en tres sectors d’actuació: la zona del Fortí, tot el tram que correspon a Botigues de Mar, que és el passeig marítim, i de l’espai en sentit sud que va del punt on acaba el passeig fins el terme municipal de Tarragona.

Quant al darrer sector, la voluntat és convertir-lo en un espai de transició entre les dunes de Tarragona i la platja més urbana del municipi, i pel que fa al tram de Botigues de Mar, la idea és instal.lar-hi una pantalla que permeti incrementar l’alçada del mur durant els mesos d’hivern per tal d’evitar que entri la sorra al passeig.

En el cas de la zona del Fortí, aquest tram ja disposa d’un indici de cordó dunar, en el qual ja fa uns dies hi treballen els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) d’Auxiliar de Vivers i Jardins, sota la tutela de l’Associació Mediambiental La Sínia.

Les tasques en aquest punt van començar amb la retirada de les espècies invasores, que properament se substituiran per espècies autòctones. La intervenció, que s’allargarà fins a finals d’any, també preveu abalisar la zona. L’objectiu final és garantir una platja de qualitat que posi en valor el seu caràcter natural, alhora que mantingui el seu atractiu turístic.

Comentarios
Multimedia Diari