Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Altafulla impulsa la vela a les escoles

La pràctica de l’activitat coincideix amb el curs escolar i va adreçada als alumnes de 3r fins a 6è de Primària

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto de família de la signatura del conveni entre Ajuntament, escoles i Club Nàutic d'Altafulla.

Foto de família de la signatura del conveni entre Ajuntament, escoles i Club Nàutic d'Altafulla.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor d’Educació i Esport de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez; el president del Club Marítim Altafulla, Xavier Garrote; els directors de les escoles La Portalada i El Roquissar d’Altafulla, Cristina González i Germán Martínez, i els presidents de les Ampes de la Portalada i El Roquissar, Meritxell Tutusaus i José Juan González, respectivament, han signat aquest dimarts el conveni de col·laboració que permet oferir el projecte de Vela Escolar als alumnes de 3r fins a 6è curs de Primària de La Portalada i El Roquissar, amb el suport de les Associacions de Mares i Pares (AMPA).

El projecte de vela escolar fa arribar les activitats de vela que ofereix el Club Marítim Altafulla a tots els nens i les nenes que estudien a les escoles del poble. Es vol aconseguir que els alumnes del Roquissar i de la Portalada coneguin les tècniques de navegació a vela, tant a nivell teòric com pràctic.

Els objectius del projecte són:

  • Fomentar l’equilibri, l’orientació i la capacitat d’observació i anàlisi del que succeeix quan es maniobra amb el timó, o quan es pilota l’embarcació en rumbs directes.
  • Implicar el medi natural proper com a formatiu.
  • Dotar totes les escoles d’Altafulla d'una eina didàctica complementària que permeti difondre el coneixement del medi marí, mitjançant la pràctica de la navegació a vela.
  • Implicar de manera directa o indirecta altres disciplines que es van entrellaçant com ara l'educació física, la meteorologia, les matemàtiques (navegació sobre una carta, o com es munta un camp de regates), la tecnologia (taller de nusos, construcció d'una embarcació de fusta o fibra, construcció d'una vela), la llengua materna o bé estrangera (nomenclatura en català i en altres idiomes), el medi ambient (contaminació), entre d’altres aspectes.

Tal com ha explicat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, “donem continuïtat a les activitats de vela que fa nou anys que els nostres nens i nenes gaudeixen del mar fent esport”, i ha sentenciat: “És un orgull fer polítiques de cohesió que amplien la qualitat de vida del poble”.

Concretament, la metodologia es divideix en dues parts: El bateig de mar, adreçat als alumnes de 3r i 4t de Primària, que consisteix en una sortida en catamarà col·lectiu amb un monitor que guia l’activitat i explica als nois i les noies com es navega a vela.

I una altra, l’activitat de vela escolar, adreçat als alumnes de 5è i 6è de Primària, que es divideix en dos cursos, primer el que realitza l’alumnat de 5è i posteriorment, el curs següent continua quan els alumnes realitzen 6è, on s’amplien els coneixements entorn a la navegació i s’intenta, si les condicions ho permeten, que els nois i les noies siguin cada cop més autònoms i segueixin sumant hores de navegació en els catsys i amb els catamarans col·lectius.

Temas

Comentarios

Lea También