Altafulla instal·la set biòtops per recuperar la fauna marina

El projecte municipal està dirigit pel submarinista Miquel Rota i compta amb el patrocini de Repsol

04 julio 2017 09:51 | Actualizado a 04 julio 2017 10:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A 200 metres de la sorra, perpendicular al Club Marítim d'Altafulla, aquest matí s'han instal·lat set biòtops ecològics per recuperar la fauna i flora marina en un espai orfe de roques i una gran massa de sorra com a fons marí.

La idea, que ja fa sis anys que s'està duent a terme a les platges de diversos municipis de la Costa Daurada, pretén preservar aquells peixos i altres animals marins que viuen a pocs metres de la sorra i recuperar poc a poc un ecosistema que s'ha anat perdent en les darreres dècades per l'excés de pesca i el tractament agressiu del fons marí.

A 200 metres de la sorra, i delimitat per les boies que separen la zona de bany de la platja d'Altafulla de l'espai de navegació, aquest matí s'han sumergit fins a set biòtops elaborats per Miquel Rota a base de ciment marí i carbonat calci. 

Amb un pes de 2.500 quilograms i una alçada màxima de 1,80 per una amplada de 1,5 metres (cada un és una elaboració artesana i no hi ha cap mida igual), aqueste peces s'han enfonsat uns sis metres de profunditat per atraure peixos i crustacis que viuen aprop del litoral.

Amb aquest set biòtops, els municipis de l'Ametlla de Mar, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Salou, Tarragona, Altafulla i Torredembarra en sumen 103 i la idea del submarinista ecològic, amb el patrocini de Repsol és seguir exportant aquesta recuperació biològica a més platges de la Costa Daurada.

El projecte, però neix, dels ajuntaments i són aquests els que han de proposar a Miquel Rota per la col·locació dels biòtops a les seves platges. Repsol, per la seva banda, està disposat a seguir invertint en ecologia i aquesta recuperació de fauna és un dels projecte que apadrina des de 2012.

Aquest matí, a Altafulla, també s'ha instal·lat un biòtop en una zona verda per a què els visitants puguin veure què s'hi posa al mar i quina finalitat té. Juntament amb aquesta escultura de Miquel Rota hi ha una explicació de la seva funcionalitat.

Els parcs

Torredembarra i Altafulla disposen de parcs de biòtops. Són un espai concret sota el mar on hi ha un gran nombre de biòtops amb la intenció de regenerar la flora i la fauna marina. La petició de Miquel Rota és que no es pesqui en aquest indret per preservar la fauna i evitar que les xarxes quedin lligades i malmetin aquestes reserves marines.

A banda d'aquesta acció mediambiental de la Costa Daurada, també té una finalitat educativa i per això es convida a les escoles a que visitin la zona, coneguin els biòtops i la seva funcionalitat i agafin consciència del que hi ha sota al mar. 

Comentarios
Multimedia Diari