Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Altafulla instal·la set biòtops per recuperar la fauna marina

El projecte municipal està dirigit pel submarinista Miquel Rota i compta amb el patrocini de Repsol

Jordi Cabré

Whatsapp
Aquesta barcassa ha col·locat al fons marí d'Altafulla els biòtops. FOTO: Lluís Milián

Aquesta barcassa ha col·locat al fons marí d'Altafulla els biòtops. FOTO: Lluís Milián

A 200 metres de la sorra, perpendicular al Club Marítim d'Altafulla, aquest matí s'han instal·lat set biòtops ecològics per recuperar la fauna i flora marina en un espai orfe de roques i una gran massa de sorra com a fons marí.

La idea, que ja fa sis anys que s'està duent a terme a les platges de diversos municipis de la Costa Daurada, pretén preservar aquells peixos i altres animals marins que viuen a pocs metres de la sorra i recuperar poc a poc un ecosistema que s'ha anat perdent en les darreres dècades per l'excés de pesca i el tractament agressiu del fons marí.

Altafulla-biotopos
El biòtop de mostra està situat en una zona verda prop del Club Nàutic d'Altafulla. FOTO: Lluís Milián

A 200 metres de la sorra, i delimitat per les boies que separen la zona de bany de la platja d'Altafulla de l'espai de navegació, aquest matí s'han sumergit fins a set biòtops elaborats per Miquel Rota a base de ciment marí i carbonat calci. 

Amb un pes de 2.500 quilograms i una alçada màxima de 1,80 per una amplada de 1,5 metres (cada un és una elaboració artesana i no hi ha cap mida igual), aqueste peces s'han enfonsat uns sis metres de profunditat per atraure peixos i crustacis que viuen aprop del litoral.

Amb aquest set biòtops, els municipis de l'Ametlla de Mar, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Salou, Tarragona, Altafulla i Torredembarra en sumen 103 i la idea del submarinista ecològic, amb el patrocini de Repsol és seguir exportant aquesta recuperació biològica a més platges de la Costa Daurada.

El projecte, però neix, dels ajuntaments i són aquests els que han de proposar a Miquel Rota per la col·locació dels biòtops a les seves platges. Repsol, per la seva banda, està disposat a seguir invertint en ecologia i aquesta recuperació de fauna és un dels projecte que apadrina des de 2012.

Aquest matí, a Altafulla, també s'ha instal·lat un biòtop en una zona verda per a què els visitants puguin veure què s'hi posa al mar i quina finalitat té. Juntament amb aquesta escultura de Miquel Rota hi ha una explicació de la seva funcionalitat.

Els parcs

Torredembarra i Altafulla disposen de parcs de biòtops. Són un espai concret sota el mar on hi ha un gran nombre de biòtops amb la intenció de regenerar la flora i la fauna marina. La petició de Miquel Rota és que no es pesqui en aquest indret per preservar la fauna i evitar que les xarxes quedin lligades i malmetin aquestes reserves marines.

A banda d'aquesta acció mediambiental de la Costa Daurada, també té una finalitat educativa i per això es convida a les escoles a que visitin la zona, coneguin els biòtops i la seva funcionalitat i agafin consciència del que hi ha sota al mar. 

Temas

Comentarios

Lea También