Altafulla: les Jornades Gastronòmiques es centren en les plantes aromàtiques

Aquesta edició, que començà ahir, anirà acompanyada amb un maridatge de cerveses, vins i caves del territori

26 octubre 2019 09:40 | Actualizado a 26 octubre 2019 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest divendres es va donar inici a la 12a edició de les Jornades Gastronòmiques d’Altafulla, amb un tret ben diferenciat respecte edicions anteriors, que s’allargaran fins l’11 de novembre.

La inauguració va ser a les 7 de la tarda a la plaça del Pou amb un maridatge de cerveses, vins i caves del territori amb música en viu, a 2 euros la consumició. De centrar-se en els darrers anys a la cuina de la garrofa, l’oferta actual passa ara per la condimentada amb les plantes aromàtiques del Baix Gaià com la farigola, l’espígol, el romaní, la menta, el fonoll i la sàlvia.

Espècies autòctones

D’aquesta manera es vol «reintroduir les diverses espècies autòctones a les nostres cuines»,explica Natalia Sanz, regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla. El que sí que es manté és la coincidència de les jornades amb les dates de la festa major de Sant Martí.

Una altra de les novetats és el format de l’oferta. El públic podrà escollir entre un menú, un plat únic o els postres. El preu dels menús oscil·la entre els 20 i 30 euros; el del plat únic, d’entre 8 i 12 euros, i els postres de 3 a 5 euros. Es pot degustar diferents i variats plats com la crema de carbassa amb espígol, vedella estofada melosa, pastisset de la cistella de bolets amb sàlvia i cebeta tendra, pizza individual de xocolata amb menta o brownie de xocolata amb menta, entre d’altres.

Si l’any passat eren set els restaurants participants, enguany són nou els establiments pressents en aquesta edició: Bruixes de Burriac, El Pozo, Solocomo, El Bruixot, Maritime Beach Club, Costa Dorada, La Taberna del Mar, El Mercadet i Voramar, repartits equitativament entre el nucli històric i baix a mar.

Concurs fotogràfic

Però la degustació culinària no és l’únic gran atractiu d’aquestes XII Jornades Gastronòmiques, que compten també amb el Concurs al Plat!, on els diferents comensals podran participar en un concurs de fotografia a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, amb l’etiqueta #aromatiques2019, i d’entre totes les imatges, se n’escolliran tres que seran obsequiades amb uns llibres sobre el Baix Gaià.

Les persones premiadas es donaran a conèixer el 15 de novembre i es comunicaran al web de l’Ajuntament d’Altafulla (www.altafulla.cat).

Taller de cuina

Novedós també és l’organització d’un taller per adults i infants amb l’objectiu d’aprendre a cuinar quatre plats relacionats amb les plantes aromàtiques de la zona. Tindrà lloc l’1 de novembre a les 12 del migdi, a la cuina de la Llar d’Infants Hort de Pau, i el preu d’inscripció és de 3 euros. La data límit d’inscripció és el 30 d’octubre, a l’Oficina de Turisme i s’admetrà fins a 15 participants. Els infants hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Comentarios
Multimedia Diari