Altafulla programa activitats pel Dia Internacional a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Demà divendres es presenta  a les19 hores el llibre “CATALANES DEL IX AL XIX” a càrrec de Montserrat Sanmartí, coautora.

16 noviembre 2017 13:29 | Actualizado a 16 noviembre 2017 13:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Marisa Méndez-Vigo, ha programat diferents actes aquest mes de novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25 de novembre.

El tret de sortida va ser dimecres 15 de novembre amb l’exposició “La representació dels cossos de les dones”, al vestíbul de l’Ajuntament. La mostrà estarà oberta al públic tots els matins, de dilluns a divendres, fins al 30 de novembre.

Es tracta d’una mostra de L’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, que té com a objectiu la iniciació en la lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení, desxifrant els missatges ocults que tenen les imatges per tal de posar en evidència els prejudicis adquirits, que contribueixen a què tinguem una percepció condicionada del propi cos. El recorregut que es proposa situa les imatges actuals en relació a les del passat, establint paral·lelismes que permeten entendre els orígens i la funció de les formes de representació hegemòniques.

També aquesta setmana, es presentarà el llibre “Catalanes del IX al XIX”, a càrrec d’una de les autores i pregonera de les festes de Sant Martí d’Altafulla, Montserrat Sanmartí.

Aquesta obra s’havia d’haver presentat el passat 27 d’octubre però, per motius familiars de l’autora no va ser possible, i es va ajornar per aquest divendres 17 de novembre, a les 19 al Centre d’Entitats.

Aquesta publicació recull un seguit de biografies de dones catalanes que van viure durant aquest període històric i completa un altre llibre, publicat el 2006, sobre catalanes del segle XX.

Tot un treball adreçat a desvetllar les trajectòries vitals d’un seguit de dones, com ara la soprano internacional Josefina Huguet Salat, la reina de la Corona d’Aragó Elisenda de Moncada i Pinós, o la fundadora de les germanetes dels ancians desemparats, Santa Teresa Jornet, que han deixat empremta.

El programa

Del 15 al 30 de Novembre

  • Exposició “LA REPRESENTACIÓ DELS COSSOS DE LES DONES”
Vestíbul de l’Ajuntament

Dia 17 de novembre

  • 19 hores Presentació del llibre “CATALANES DEL IX AL XIX” a càrrec de Montserrat Sanmartí, coautora
Centre d’Entitats

Dia 21 de Novembre

  • 19 hores Xerrada “EINES PER UNA COMUNICACIÓ NO SEXISTA” a càrrec de Maria Zafra de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. A la Sala de Plens
Dia 24 de Novembre

  • 19 hores Performance/acció teatral, a càrrec de Mans per l’Acció Solidaria -Grup de Teatre + A Prop-
  • 19,30 hores Lectura del Manifest contra la violència de gènere.
Dia 27 de novembre

  • 18 hores. Visita compartida i comentada a l’exposició “LA REPRESENTACIÓ DELS COSSOS DE LES DONES”
Vestíbul Ajuntament

Dia 30 de Novembre

  • 15 hores Xerrada per a famílies: “Ni prínceps blaus ni princeses promeses” a càrrec de Xavier Cela Beltran, politòleg, de la Cooperativa Candela

Comentarios
Multimedia Diari