Altafulla renova la flota de vehicles de neteja i servei de la Brigada

La millora ha significat una inversió de 147.000 euros amb una rebaixa notable en el preu de més de 24.000 euros

21 diciembre 2018 17:02 | Actualizado a 27 febrero 2019 19:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidoria de Serveis de l’Ajuntament d’Altafulla continua en el procés de renovació de la flota de vehicles de neteja i servei de la Brigada i ha adquirit una nova màquina escombradora, una camioneta i un nou dipòsit per a l’emmagatzematge de gasoil. Tant l’escombradora com la camioneta han estat adquirides a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis, mentre que el dipòsit de gasoil ha estat a través de la centra del compres del Consell Comarcal del Baix Camp.

Quant a la maquinària tècnica de neteja de la via pública, es tracta d’una escombradora viària d’aspiració. És un vehicle model Schmidt Swingo 200+, una màquina mecànica d’aspiració amb molt bones prestacions i que és una de les peces capdavanteres en el sector dels vehicles de neteja.

Aquesta millora ha significat una inversió de 117.384,50 € amb IVA inclòs, i amb un estalvi de 24.819,52 €, gràcies a l’acord marc entre l’Ajuntament d’Altafulla i el Consorci Català de Desenvolupament Local de l’Associació Catalana de Municipis a l’hora de subministrar maquinària tècnica i elements de transport amb destinació a les entitats locals de Catalunya. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha remarcat la necessitat de renovació i millora de la maquinària de la Brigada, i també l’estalvi econòmic que significa la compra mitjançant les centrals de contractació de l’ACM i el Consell Comarcal del Baix Camp.

Per la seva banda, el regidor de Serveis, Michael Preuss, ha subratllat també els avantatges que representa adquirir maquinària i altres equips mitjançant l’ACM i el Consell Comarcal del Baix Camp, més enllà de l’estalvi econòmic, com una reducció de la burocràcia administrativa, així com una reducció del temps a l’hora de disposar dels equips en un termini màxim de 70 dies. Si no fos així, alguns casos podrien tenir una demora de fins a un any.

Entre les característiques d’aquest vehicle són especialment destacables el baix nivell de soroll i les seves altes prestacions, que permetran optimitzar la neteja viària del municipi i augmentar el confort de l’operari gràcies a la seva comoditat i excel·lent visibilitat.

La màquina està pensada per poder arribar als angles morts, és a dir, a aquells punts de més difícil accés com ara els embornals, aparcaments o subterranis, gràcies a la seva opció d’escombrat de dos o tres raspalls. A més, tindrà un baix nivell d’emissió de pols i un consum d’aigua i de combustible molt reduïts. Amb aquesta, el servei de neteja viària d’Altafulla comptarà amb un total de 3 unitats, dues de propietat, i una tercera corresponent a la companyia adjudicatària de la recollida d’escombraries.

Pel que fa a la camioneta, és un vehicle tipus Navara Pick Up 4x4 Visia, que s’incorpora a la flota de la Brigada Municipal per a tasques de transport de material d’obra, entre d’altres funcions. La inversió, en aquest cas, ha estat de 23.269,51 € amb IVA inclòs. Com l’escombradora, té un consum de combustible molt baix i compleix la normativa Euro 6 referent a límits màxims d’emissions contaminants.

I quant al dipòsit de gasoil, es tracta d’un tanc amb capacitat per a 3.000 litres de combustible amb sortidor multiusuari incorporat per al subministrament als vehicles de titularitat municipals, que ha estat adquirit mitjançant el recent acord marc amb la central de compres del Consell Comarcal del Baix Camp a un preu de 6.839,96 € amb IVA inclòs.

El dipòsit està construït sobre una doble paret aèria, segons normativa 12285-1:2004, equipat amb boca-home, sistema de detecció de fugues i protecció perimetral contra els impactes, i incorpora un sortidor de subministrament de gasoil de fins 70 l/min amb comptador de litres per a un màxim de 20 usuaris/vehicles diferents mitjançant un kit de lectura de claus magnètiques, així com un software de gestió dels registres del subministrament de gasoil.

L’acte ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Serveis, Michael Preuss; el coordinador de la Brigada Municipal, Josep Naval, i el representant de l’empesa Schmidt, Jordi Ródenas.

 

Comentarios
Multimedia Diari