Alumnes de Cambrils gestionen les emocions amb ‘mindfulness’

L’escola Joan Ardèvol impulsa un programa pioner per millorar la concentració dels infants

07 mayo 2019 06:12 | Actualizado a 07 mayo 2019 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L‘escola Joan Ardèvol de Cambrils ha engegat un programa pilot per millorar els nivells de concentració i d’atenció dels alumnes i donar-los eines per gestionar les emocions. El projecte, únic a Catalunya, va començar a l’abril i s’implementarà durant els propers quatre anys. La directora de la International Foundation for Spiritual Undoldment (IFSU), Rosa Mari Dulcet, explica que les tècniques de ‘mindfulness’ no són la solució als problemes però serveixen d’ajuda per «transitar» conflictes i inquietuds. Els resultats del programa, que ja s’ha provat en altres centres de l’Estat, s’inclouran en un estudi universitari. El projecte implica tota la comunitat educativa, des dels alumnes al professorat i les famílies.

Les emocions es treballen des de P3 a segon de primària, mentre que a partir de tercer i fins a sisè aprenen a meditar. Els mestres i pares també han rebut formació. Actualment, les sessions estan liderades per l’equip de la IFSU, però el curs vinent seran els professors els encarregats de seguir amb el programa, que es tancarà d’aquí a quatre anys. Segons la cap d’estudis de l’escola Joan Ardèvol, Joana Guiu, amb la implementació d’aquests mètodes es milloren els resultats acadèmics, atès que els alumnes són «capaços de treballar de manera més concentrada i amb més atenció». 

La directora de la fundació subratlla que els beneficis del mindfulness són «múltiples», tot i que reconeix que «no ho cura tot». Dulcet considera que, si s’ensenya a pensar en positiu, els infants se sentiran molt millor perquè mesuraran les respostes davant estímuls negatius i positius.

A la vegada, el programa també centra esforços en el tractament de la sobreinformació per la gran influència que tenen les xarxes socials i Internet. També vol prevenir l’assetjament escolar i augmentar la comunicació entre les famílies i l’escola. «Reben molta informació i això els provoca confusió perquè no saben quina és la veritat. Els ensenyem a aturar-se i que hi vegin millor per ells mateixos», diu Dulcet. 

Comentarios
Multimedia Diari