Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amb la bata blanca a Alemanya

Sara Callau i Albert Cabré van escollir Dortmund per realitzar un màster d'enginyeria química. Fa un any i mig que gaudeixen de l'aventura

María Álvarez

Whatsapp
La Sara Callau i l´Albert Cabré, al campus de Dortmund. Foto: Cedida

La Sara Callau i l´Albert Cabré, al campus de Dortmund. Foto: Cedida

L’Albert i la Sara són dos joves instal·lats a Dortmund, Alemanya. Es troben en la vuitena regió més gran del país, la regió del Ruhry, situada a l’oest d’Alemanya. La parella de 24 anys va arribar a Dortmund fa un any i mig amb el motiu d’ampliar els seus estudis. La Sara, de Mont-roig del Camp, i l’Albert, de Tarragona van realitzar el grau d’enginyeria química a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Una vegada finalitzat el grau, tenien la necessitat de fer alguna cosa diferent, i fer un màster a l’estranger era l’oportunitat perfecta per millorar l’anglès i aprendre alemany. La decisió va ser Alemanya, ja que els hi oferia bons programes d’Enginyeria Química. A més a més, les oportunitats laborals que ofereix la ciutat actualment en el sector de l’enginyeria són molt més abundants que a Catalunya, ens expliquen.

Van iniciar aquesta aventura els dos junts, tot i que l’Albert ja havia experimentat el programa Erasmus durant l’últim curs del grau, coneixent Tolosa durant 5 mesos. Per la Sara en canvi, és la primera experiència a l’estranger, ja que va optar a una plaça per realitzar l’Erasmus a Polònia durant l’últim any del grau, però l’oferta d’un treball a un departament de la URV va fer-la canviar d’opinió. A partir d’aquest moment va decidir que faria el màster fora de casa.

Els joves ens expliquen com van trobar l’oferta acadèmica, a través d’una pàgina web anomenada Mastersportal, «està molt bé, ja que pots filtrar per països, idioma i preu dels estudis, especialitzacions...», afegeixen.

Després de filtrar les diferents propostes, l’únic programa que els va convèncer va ser el Màster de Process Systems Engineering (PSE) a la TU Dortmund, ja que era l’opció que complementava millor els seus estudis de grau, s’impartia en angles i estava molt bé de preu.

La complicació la van trobar a l’hora d’adaptar-se a la ciutat, «va ser una mica complicat, ja que no trobàvem pis a Dortmund i vivíem als afores, tardàvem una hora a arribar a la universitat», ens explica la Sara. La dificultat amb l’alemany no els hi ajudava i el simple fet d’anar a comprar el pa ja era tota una aventura, comenten. Un cop ho van tenir tot enllestit ja va resultar una mica més fàcil, es van acostumar ràpidament i l’adaptació a la universitat no els hi va resultar complicada.

La seva residència és un pis per a dues persones a prop de la universitat, forma part del programa de residències pròpies de la universitat. Van tardar a adquirir-la 3 mesos des de la seva inscripció al màster, i a l’hora a la llista d’espera de les residències. «Durant els primers mesos vam viure amb uns amics a una ciutat propera, Essen», expliquen. Afegeixen que l’espera va valer la pena, ja que la ubicació és molt bona i el preu molt assequible. Dortmund és una ciutat complicada per trobar pis, perquè hi ha poca oferta i molta demanda.

L’Albert i la Sara no porten gairebé l’estiu sense platja, però també han trobat coses bones. Ell es queda amb l’equip de futbol, i la Sara amb l’ambient nadalenc que es crea a la ciutat en aquestes dates.

Tenen pensat acabar el màster com a principal objectiu, i seguidament buscaran feina a la ciutat en què es troben i a Tarragona. Serà aquesta condició laboral qui farà que tornin cap a casa o segueixin descobrint Alemanya. La parella assegura que està molt a gust a Dortmund però com a casa cap lloc.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También