Animals, pintors i jocs d’escacs s’apoderen dels carrers de Vila-seca

El municipi del Tarragonès va oferir durant tot el dia activitats festives per a tots els gustos i públics omplint els carrers i les places de música, bon ambient i diversió per als veïns

31 julio 2017 09:29 | Actualizado a 31 julio 2017 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot i el reguitzell d’activitats organitzades ahir a Vila-seca dins dels actes de la Festa Major d’estiu del municipi el protagonisme va ser per als nens i la cultura en general. Durant el matí, a partir de les 10.30 hores, una corrua de nens acompanyats per uns animals de grans dimensions van omplir els carrers de la localitat sortint del Parc de la Riera. 

L’espectacle, titulat La Selva, va fer del municipi un territori en mans d’una tribu d’animals provinents de la selva. Tot i que aquests éssers en un passat van ser domesticats pels humans encara es regien pels seus instints més naturals de manera que l’atac i l’espant a aquelles coses i accions que podien posar la seva vida en perill eren accions recurrents.

La família al complet, els més petits per també els més grans, va gaudir d’un seguit de coreografies i rituals que tenien l’objectiu d’apropar el món animal a les persones i a la vegada fer del riure i l’humor l’eix central de la vetllada. Encara que goril·les i lleons en un primer moment fessin respecte a la canalla, la diversió acabava passant per davant de tot.

Una de les activitats que més interès va despertar entre els passejants va ser la novena edició del concurs de pintura ràpida a la plaça de les Voltes. Els més manetes van tenir l’oportunitat des de primera hora del matí fins ben entrat el migdia de pintar els seus quadres només havent de plantar el cavallet, obrir la cadira i desplegar la paleta de pintar; art desbocat en ple carrer que feia congeniar dos mons, l’art i l’entorn urbà, que, encara que alguns considerin incompatibles, tenen punts comuns que es reforcen amb l’ajuda de l’ambient festiu; tot plegat per acabar configurant unes obres d’excepció que tindran una continuïtat després de les festes, ja que el consistori habilitarà una sala municipal on seran exposades les obres que els mateixos autors considerin, i, fins i tot, podran ser adquirides pels visitants.

En un moment similar del dia també es va celebrar el Torneig Llampec d’escacs per equips organitzat pel Club d’Escacs Vila-seca, així com un circuit entorn del vermut que oferia diferents propostes a diferents establiments de la població. Aquesta iniciativa va comptar amb la col·laboració de la marca de vermuts Miró i combinava la música electrònica amb diferents models de festa relacionats amb la idea de fer el vermut, el vermut de Festa Major.

El dia es va tancar amb un dels actes més tradicionals de les festes majors d’arreu. Malgrat que el dia gran de la festa major de Vila-seca és el dia 3 d’agost, festivitat de la invenció del cos de Sant Esteve, que alhora és patró de la vila, la localitat ja comença a escalfar motors i ahir al vespre, a partir de les 19.30 hores, el seu seguici festiu ja va sortir al carrer. 

Els sons tradicionals de la gralla i el timbal, amb la versió ampliada de cobla, van acompanyar tot el seguici festiu pels carrers del nucli: el Ball de Diables de Vila-seca, Trabucaires del Comú, Geganters i Grallers de Vila-seca, Ball de Cercolets, Ball de Gitanes, Ball de Bastons, Ball de Valencianes, Xiquets de Vila-seca i Cobla dels Ministrers del Comú. La cara més tradicional del municipi va fer ballar a grans i petits unes tonades habituals en aquests dies de l’any com a toc d’avís d’un dia central que cada vegada és més a prop i ja es comença a respirar als carrers.

Comentarios
Multimedia Diari