Antoni Sirvent disputarà el títol de millor gelader del món

El cambrilenc forma part de l´equip espanyol que competirà a la Copa Mundial de Geladeria de Sigep 2016

19 mayo 2017 22:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils tornarà a tenir representació en la Copa Mundial de Geladeria de Sigep 2016, que se celebrarà el gener a Itàlia.

El mestre gelader Antonio Sirvent és un dels integrants de l’equip espanyol que lluitarà per posicionar-se com una de les nacions més reconegudes en el que respecta la geladeria. Aquesta copa és una imitació de la Copa del Món de Pastisseria de Lió, amb el mateix funcionament i normativa.

La competició es durà a terme del 23 al 26 de gener de 2016 a Rímini i per ara, ja són catorze les nacions que han confirmat la seva assistència. En el cas de l’equip espanyol, no és la primera vegada que s’hi presenta. L’any 2008 ja va aconseguir una quarta posició i en el cas de Sirvent, va ser guardonat com a millor autor de copa gelada del món.

 

Un equip multidisciplinari

En aquesta ocasió, l’equip de Sirvent compta amb noves incorporacions que potencien les seves possibilitats de guanyar.

Els integrants d’aquest grup són cinc: en primer lloc, el gelader cambrilenc Antoni Sirvent (president i jurat), el gelader valencià Mario Masiá, el gelader de Ciudad Real Adolfo Romero, el gelader de Roda de Berà Marc Piqué i l’experta mundial a tallar fruita Judit Comes.

Les habilitats de cada membre serà clau a l’hora d’obtenir una bona puntuació de cara a la competició.

 

Vuit proves diferents

La Copa Mundial de Geladeria compta amb diferents proves. Una copa gelada, un pastís gelat, un cucurutxo amb ingredient sorpresa, un plat amb gelat gastronòmic, un mignon de gelat de xocolata, una escultura de gel, una escultura de crocant i l’exposició de totes les peces en un aparador són les vuit proves que han de superar cada equip.

El protocol a seguir abans de la competició són extensos i molt curosos. Tal com explica Sirvent, dos mesos abans de la celebració de cada prova, les nacions han de presentar el receptari a les autoritats de la Copa Mundial de Geladeria. En aquests moments però, tant la temàtica com les receptes de cada prova són secretes.

Malgrat això, Sirvent assegura que el més probable és que triïn una temàtica global i generalista per tal d’arribar a tots els públics més fàcilment.

«Som un equip molt ben cohesionat. Aquesta és la nostra principal fortalesa davant de la resta de països participants. Tots treballem seguint una mateixa filosofia», determina Sirvent.

Des del Nadal d’enguany, els cinc integrants han començat a treballar braç a braç. Quan la temporada d’estiu acabi, tots els geladers de l’equip es tornaran a reunir per tal d’entrenar durament i així poder estar a l’altura per superar amb èxit les proves italianes.

 

En recerca de patrocinadors

Abans d’arribar al mes de gener, l’equip espanyol ha de reunir una quantitat d’uns 45.000 euros aproximadament. Aquests diners serviran per poder costejar les despeses de la seva participació en la competició. En aquests moments, la recerca de patrocinadors és un dels objectius prioritaris.

Per ara, diferents empreses i particulars ja estan donant suport a aquesta candidatura. De fet, l’entrenament que es durà a terme abans de volar a Itàlia es realitzarà en unes instal·lacions d’un patrocinador valencià, Félix Llinares.

 

Els competidors més durs

Entre les nacions competidores que es presenten a la Copa Mundial de Geladeria hi ha contrincants durs. «El Japó, Polònia, Bèlgica o el Marroc són països que aposten molt fort per la geladeria. Seran durs adversaris, però venim per pujar al podi. No n’esperem menys», sentencia Sirvent.

En l’anterior edició, els guanyadors mundials van ser els francesos, mentre que els italians es posicionaven en el segon lloc i els polonesos en tercer lloc.

Comentarios
Multimedia Diari