Apareix un dofí mort a la platja de la Pineda

En avançat estat de descomposició

19 mayo 2017 23:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diumenge al matí va aparèixer avarat un dofí mort a la platja de la Pineda. El va detectar una unitat dels Mossos d’Esquadra davant de la caseta de la Creu Roja, i va donar avís al Cos d’Agents Rurals. Llavors, una unitat es va traslladar fins a la zona i va identificar l’animal mort com un exemplar adult de l’espècie dofí ratllat (Stenella coeruleoalba), que presentava un avançat estat de descomposició. Aquest fet va fer que fos impossible la recollida de mostres ni el trasllat del cos per poder determinar la causa de la mort, i tampoc es va poder determinar de quin sexe era.

Tot i així, se li van prendre les dades biomètriques. L’exemplar mesurava 198 centímestres de llarg, amb una cua de 35 centímetres d’ample, presentava talls i lesions al llarg dels cos i senyals d’haver estat depredat. Una vegada realitzades les tasques d’identificació i fetes les fotografies corresponents, el cadàver del dofí va ser retirat de la platja.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat té una Xarxa per donar resposta als encallaments d’animals marins vius i morts, que a través del 112 permet que qualsevol persona o entitat pugui informar d’aquests casos d’una manera ràpida. Amés, també permet que es doni una resposta ràpida per part dels operatius del Cos d’Agents Rurals, es desplacin al lloc i puguin actuar d’immediat.

Comentarios
Multimedia Diari