Apostar per les persones

Nova en aquesta plaça. Miriam Martínez, regidora d'ERC a Salou 

24 febrero 2020 11:42 | Actualizado a 24 febrero 2020 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de l’oposició i com a número 2 d’Esquerra Republicana de Catalunya a la localitat, Míriam Martínez creu què, sense oblidar que Salou és un municipi turístic, «hem d’apostar per les persones, creant habitatges socials, oferir un treball digne per a la gent de la població per a que pugui tenir nivell de vida adequat,  cuidant de les persones grans que hi ha en risc de desempara i fixant els veïns com a principal eix. Com també ser una ciutat mediambientalment sostenible al 100% apostant per l’energia renovable d’una vegada per totes».

És, per això, que mira al futur pensant en les persones i convençuda de què «un ajuntament no ha de tenir grans deutes, però trobo que ser un ajuntament que presumeix de tenir uns comptes ‘sanejats’ amb diners ‘al calaix’ tampoc és bona noticia, ja que això significa que algun servei s’ha deixat d’oferir als nostres veïns».

I, sobre aquest avenir, recorda que «no podem oblidar que Salou està passant de ser un ‘petit poble’ a ser una ciutat, en que necessita disposar de tots els seus recursos i eines necessàries per un bon funcionament. Trobo que amb una bona gestió d’aquests ingressos podríem tenir una gran ciutat». 

La regidora republicana també considera que Salou «necessità ja un projecte de ciutat i saber ‘que volem ser de grans’, amb la creació d’un nou POUM i deixar-nos ja de modificacions puntuals fent un Salou al gust d’alguns».

La via del tren
Al parlar de l’actualitat salouenca, evidentment surt el tema de la via del tren: «Ara mateix, no puc deixar de pensar en l’eliminació de la via del tren que tant hem volgut fer desaparèixer ja que parteix la ciutat en dos causant tants problemes personals, estructurals, etc; però em crea un gran descontent la manca de previsió de l’equip de govern respecte a la desaparició del servei amb el tancament de línies, en que podien haver informat o buscar alternatives pels nostres veïns mentre des del Ministeri de Foment donen les respostes definitives ja que son els responsables directes».

Però Salou té altres problemes. Per exemple, «s’ha d’aconseguir d’una vegada per totes desestacionalitzar la temporada estival  i apostar per un Salou de tot l’any, en que la puguem oferir als turistes nacionals com internacionals, i perquè no, a la població local una oferta atractiva que et faci escollir Salou davant altres destins. S’ha de cuidar i apostar molt més pel comerç local, una renovació complerta del Mercat Municipal i una solució immediata del barri de la Salut (barranc de Barenys) entre d’altres. Sent pioners i ficant la ciutat com a referent culinari,  mediambiental i sostenible, esportiu, d’entreteniment i sense oblidar, ser un referent  social, aplicant mesures per garantir que una part del parc immobiliari es reservi per a les persones que hi volen viure tot l’any; en que hem de fer que tot el que vulgui vindre a viure a Salou, o sigui d’aquí de tota la vida no tingui cap raó per marxar i sigui aquesta gent la que faci créixer Salou i pugui tenir una vida personal i familiar digna».

I, mirant enrere, diu que «Salou ha crescut tantíssim en els meus 27 anys de vida, que si m’ho arriben a dir de petita que el Salou d’aquell moment canviaria tant no m’ho creuria».

L'aspecte més personal

Què falta a Salou?

"A Salou li falta continuar tenint una sensació  de poble però sense oblidar que ens estem convertint en una gran ciutat, tant per part de les veïnes  i veïns de Salou com per part de l’equip de Govern. No podem oblidar que encara que la nostra és una població dedicada al turisme, el més important és cuidar a la seva gent i tot el que ens envolta, des dels més petits fins als més grans, i que serà això el que faci Salou esdevingui una ciutat plenament exitosa". 
 
Com ven a Salou als seus amics de fora de la localitat?

"Passi el que passi, Salou te un encant únic, que fa que totes les persones que venen vulguin tornar; tenim unes cales meravelloses, amb una cultura històrica de poble de costa preciosa i que hi ha racons únics que encara a dia d’avui pots descobrir".  

Què recomanaria a qui visiti  per primera vegada Salou?

"Recomano passejar a la nit per alguna de les platges de Salou, menjant-se un gelat dels que tenim tant bons i descobrir els racons que amaga la seva història, deixant-se alguna cosa per veure, per haver de tornar".


 

Comentarios
Multimedia Diari