Arriba a Vila-seca la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

Els millors joves talents musicals de Catalunya mostraran el seu talent a l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca el 6 i 7 d’abril de 2019

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. Vila-seca

FOTO: Aj. Vila-seca

El cap de setmana del 6 i 7 d’abril de 2019, els millors 104 estudiants de música d’arreu de Catalunya que cursen els seus estudis als conservatoris professionals, participaran a la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que se celebrarà a l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca (Av. de la Generalitat, 27).

Aquest Premi anual i itinerant està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya i enguany amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca.

Forma part dels 9 Premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX i diferents entitats del territori, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música de cambra, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

104 estudiants de 21 centres participen en la quarta edició

104 estudiants de música de 21 centres de grau professional de música de tot Catalunya participaran en la quarta edició del Premi. Segons les bases, cada centre autoritzat pot presentar un màxim de cinc alumnes per a cada categoria, de qualsevol instrument.

Les categories es divideixen segons edats:

  • Categoria Aleví: fins a 14 anys (16 anys per l’especialitat de cant)
  • Categoria Júnior: entre 15 i 16 anys (18 anys per l’especialitat de cant)
  • Categoria Jove: entre 17 i 19 anys (21 anys per l’especialitat de cant)

Dels 104 participants, 72 provenen de la província de Barcelona, 27 de Tarragona, 3 de Lleida i 2 de Girona. Gairebé totes les especialitats d’instruments estaran representades en el Premi (piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, acordió, arpa..).

Els participants tindran les proves eliminatòries el dissabte 6 d’abril i a darrera hora de la tarda es coneixeran els finalistes, que passaran a la prova final que es desenvoluparà el diumenge 7 d’abril al matí.

El jurat i els Premis ACCat

El jurat estarà format per professionals de reconegut prestigi en el món musical, i els que formaran part de la fase final seran: Manel Valdivieso, Jordi Camell, Peter Thiemann, Xavier Castillo i Dolors Cano.

Es concedirà un premi per a cada categoria:

  • Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures... En cas de menció del jurat, 200 euros
  • Categoria Júnior: 1.000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures... En cas de menció del jurat, 300 euros
  • Categoria Jove: 1.500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures... En cas de menció del jurat, 400 euros

També es concediran els Premis especials ACCat a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català (màxim 2 per categoria), consistent en un lot de partitures valorades en 100 euros.

Com a activitat complementària del Premi, previ a les proves del cap de setmana, s’han realitzat 5 classes magistrals per a promocionar i treballar l’obra de compositors catalans en conservatoris de tot Catalunya.

Aquestes classes s’han impartit durant els mesos de febrer i març als centres de Barcelona (Conservatori del Liceu i Conservatori Municipal), Lleida, Tarragona i Terrassa, i han comptat amb professors referents en el panorama musical català, que també ens acompanyaran com a jurats a la primera fase del concurs.

Acte d’inauguració del Premi, amb Joaquim Garrigosa i l’Orquestra Händel

El dijous 4 d’abril a les 20.30 h, tindrà lloc a l’Escola de Música i Conservatori de Vila-seca l’acte d’inauguració del Premi BBVA de Música al Talent Individual, amb una xerrada a l'entorn del talent musical: “La formació del músic. Entre el talent i la perseverança” a càrrec de Joaquim Garrigosa.

També comptarà amb l’actuació de l’Orquestra Händel, formada per joves músics del propi conservatori i dirigida per Rafel Fabregat.

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 7 d’abril de 2019, a les 18 h, en un acte que tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras (Plaça Frederic Mompou, 1). L’acte estarà presentat per Xavier Graset.

Hi haurà també les actuacions musicals del trio de jazz contemporani Triangle, format per Joan Claver (piano), Xavi Reija (bateria) i Artemi Agràs (contrabaix), que ens oferirà temes originals, en format de piano trio, amb una sonoritat actual i un directe fresc i contundent.

A l’acte hi assistiran els màxims representants institucionals de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, de BBVA CX, de l’Associació de Conservatoris de Catalunya i de l’Ajuntament de Vila-seca, a més dels membres del jurat, professors, alumnes i familiars. L’acte és obert al públic.

Temas

Comentarios