Ascó impulsa diverses mesures per fer front al coronavirus

Les principals, en matèria sanitària, socials i econòmiques, vers la ciutadania

19 abril 2020 16:20 | Actualizado a 19 abril 2020 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de que es va decretar l’estat d’alerta sanitària a causa del COVID-19, l’Ajuntament d’Ascó ha impulsat diferents mesures centrades en la protecció de la salut i el benestar dels seus ciutadans i preveient actuacions econòmiques per alleugerir els efectes de la crisi.

Des de l’emergència que es troba activat el CECOPAL (Centre de Coordinació Municipal), cada matí hi ha una reunió per videoconferència per fer seguiment del grau de prestació dels serveis bàsics on també hi participen el responsable de protecció civil i els membres de l’equip de govern.

Matèria social

L’Ajuntament s’ha abocat en el servei de compra d’aliments i de productes de primera necessitat per la gent major de 70 anys i altres col·lectius vulnerables que no disposen de xarxa familiar propera. També hi participa la Farmàcia Pallarès amb els medicaments i ha fomentat el contacte telefònic amb les persones de la població majors de 70 anys. També s’ha implementat la borsa de voluntariat per atendre les necessitats que puguin sorgir.

Cada matí hi ha una reunió per fer seguiment del grau de prestació dels serveis bàsics 

Va suspendre l’activitat ordinària de l’administració municipal, prestant-se únicament el registre via seu electrònica, atenció telefònica de 9 a 14 hores, servei de vigilància municipal i de protecció civil. Els treballadors, dins del possible, estan realitzant teletreball.

Han distribuït les targetes moneders de la Generalitat a les famílies de l’alumnat que durant el curs gaudeixen de les beques menjador i també dels infants que reben el Servei d’Intervenció Socieducativa. A banda de les tasques escolars a aquell alumnat de l’Escola Sant Miquel que no disposa dels dispositius electrònics o connectivitat i evitar així la bretxa digital. S’ha impulsat la proposta lúdica i creativa ‘A Ascó, ens quedem a casa’, reconeixent l’esforç de la canalla en el confinament i permetent que el Ratolinet Pérez i la Fada de les Dents puguin acudir a les cases en cas que els hi caigui una dent de llet.

A més, s’han fet activitats alternatives per viure una Setmana Santa confinada: vermuts a balcons i terrasses, recull de fotografies d’altres anys, activitats esportives, una acampada als balcons, Joc del Trivial d’Ascó...

Àmbit econòmic

En aquest aspecte, s’han suspès les quotes dels serveis que presta l’ajuntament: Llar d’Infants, Escola Municipal de Música, cursos de ball i de restauració de mobles; s’han ajornat el pagament d’impostos i taxes municipals de l’exercici 2020 (impost de vehicles, IBI, IAE i subministrament d’aigua potable); es realitzen reunions ordinàries de la Junta de Govern per agilitzar el pagament de factures pensant especialment en els autònoms i PIMES i s’està estudiant en línies d’ajut municipal destinades al comerç, els petits empresaris i els autònoms.

Qüestió de salut

En aquest terreny tan important s’han desinfectat tots els carrers, intensificant-ho en les zones comercials, hi ha un contacte continuat i col·laboratiu amb la Residència d’Avis, es manté la recollida de residus amb normalitat, s’han distribuït mascaretes i equips de protecció pels treballadors municipals, pels treballadors de l’empresa encarregada de la neteja viària i pel personal de la Residència d’Avis i es va clausurar el forest de Mas de Prades.

Comentarios
Multimedia Diari