Atenció: torna la plaga del bernat marbrejat

Cal eliminar els exemplars que es trobin

04 noviembre 2021 15:26 | Actualizado a 04 noviembre 2021 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca de la Generalitat de Catalunya ha informat que hi ha una plaga de l’insecte bernat marbrejat a diferentes zones de la demarcació. 

Les  pluges de la tardor i l’arribada de les baixes afavoreixen que el bernat marbrejat s’expandeixi. Soposa una amenaça pels cultius i que entri a les cases buscant refugi.

Aquest insecte invasor detectat a Catalunya el 2016 al campus de la Universitat de Girona. La xinxa Halyomorpha halys és d’origen asiàtic (Xina, el Japó, Taiwan les Corees). Es va introduir accidentalment als EUA a on  es va trobar detectar el 1998. A Europa es va trobar per primera vegada a Suïssa a l’any 2007.

El  bernat marbrejat  és una plaga molt polífaga que pot afectar a 51 espècies de plantes, principalment a arbres fruiters, ornamentals, cultius hortícoles i extensius.

Col·laboració

La intenció de l’insecte és esperar la primavera i sortir a alimentar-se als camps. La Generalitat demana col·laboració als ajuntaments i ciutadania perquè eliminin els exemplars que trobin.

La Generalitat demana col·laboració ciutadana. Si es detecta aquest insecte a les cases, principalment a les cortines, els llums o la roba, cal eliminar-lo. No és aconsellable aixafar-la per la pudor que desprèn.
 

Comentarios
Multimedia Diari