Avis i Àvies per la Llibertat, un any de reivindicació a Cambrils

Prop de 140 persones es van concentrar un dimecres més a la plaça de la Vila per reclamar l’alliberament dels polítics empresonats

14 febrero 2019 11:09 | Actualizado a 15 febrero 2019 16:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat van celebrar aquest dimecres un any des de l’inici de les concentracions setmanals a la Plaça de la Vila. Des de mitjans de febrer de l’any passat, el col·lectiu s’ha reunit cada dimecres de manera ininterrompuda per reclamar l’alliberament dels polítics empresonats. 

Per a commemorar aquesta data, els Avis i Àvies van comptar amb la presència dEusebi Campdepadrós, membre de la Mesa del Parlament de Catalunya, i del senador d’ERC, Josep Rufà. A més, a la plaça també hi van ser presents l’alcaldessa de Cambrils i regidors del consistori, membres dels Avis i Àvies de Mont-roig i Reus, així com del CDR Cambrils. Un acte que va aplegar prop de 140 persones que van mostrar la seva solidaritat amb els polítics un dia després de l’inici del judici al Tribunal Suprem. 

Manel Palacios, portaveu de l’associació, va començar la trobada amb la lectura d’un manifest. «Fa 54 dimecres que ens manifestem per demanar la llibertat dels presos polítics (...) Volem un país més just i democràtic pels nostres fills i néts. Hem anat a Montserrat i Perpinyà i hem fet companyia a Carme Forcadell mentre ha estat a la presó de Mas Enric. Continuarem reclamant la seva llibertat i anirem on faci falta», va dir.

Després de cantar L’Estaca, el grup va iniciar el recorregut habitual pel mercadet ambulant amb normalitat. Cal recordar que el passat mes d’agost un grup els va increpar amb crits i banderes espanyoles, un fet que no s’ha tornat a repetir.

Un cop van tornar a la plaça, Campdepadrós els va encoratjar a continuar endavant amb la revindicació. «Aquestes concentracions serveixen i molt. Son molt útils, necessàries i imprescindibles», va apuntar. 

Minut de silenci per Boquet
Els Avis i Àvies també van guardar un minut de silenci en record a Sandro Boquet, exregidor d’ERC a l’Ajuntament de Salou que va morir aquest passat dimarts.
Per altra banda, el grup va informar que participarà a la manifestació de dissabte a Barcelona. 

Comentarios
Multimedia Diari