Bicentenari del naixement del torrenc Antoni Roig

La revista TAG commemora els 200 anys amb un especial sobre la seva figura.

28 octubre 2017 16:51 | Actualizado a 28 octubre 2017 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Torredembarra està de celebració aquest 2017, any en que es commemora el naixement d’un dels seus fills més il·lustres, Antoni Roig.

Aquest comerciant, nascut l’any 1817, va fer sort i diners a les Ameriques i va deixar el seu llegat al municipi construint l’escola que porta el seu nom. El Col·legi Antoni Roig funciona encara com a equipament educatiu i és un dels edificis més emblemàtics de Torredembarra.

La revista TAG, que edita el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, dedica part del seu últim número a aquest immoble i a la vida del seu impulsor.

A través de la investigació de l’arquitecte tècnic José Luis Suárez Reina, exalumne d’aquest centre educatiu i estudiós de l’edifici, i de la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Torredembarra i el personal del Col·legi Antoni Roig, l’extens reportatge de la revista TAG analitza al detall cadascun dels elements arquitectònics que formen part de l’edifici i destaca la riquesa interior d’algunes de les seves sales com ara el Saló Noble.

Les obres del Col·legi Antoni Roig es va iniciar l’any 1890 i es van enllestir nou anys després.

El seu impulsor, Antoni Roig, va néixer ara fa 200 anys i era comerciant de professió. Va tenir la idea de fer fortuna i, com molts altres torrencs, va “fer les Ameriques” on va tenir la sort de guanyar molt diners i tornar a Torredembarra com un bon indià, sent ric.

Roig va morir solter i al no tenir descendència va decidir que gran part de la seva fortuna s’havia de quedar al seu poble natal. El col·legi que porta el seu nom és el llegat més visible i encara ben present.

El reportatge sobre l’edifici que es publica a la revista del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, forma part de la col·lecció “Edificis Singulars”.

Comentarios
Multimedia Diari