Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Bicentenari del naixement del torrenc Antoni Roig

La revista TAG commemora els 200 anys amb un especial sobre la seva figura.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Façana lateral de l'antic col·legi Antoni Rogi de Torredembarra.

Façana lateral de l'antic col·legi Antoni Rogi de Torredembarra.

Torredembarra està de celebració aquest 2017, any en que es commemora el naixement d’un dels seus fills més il·lustres, Antoni Roig.

Aquest comerciant, nascut l’any 1817, va fer sort i diners a les Ameriques i va deixar el seu llegat al municipi construint l’escola que porta el seu nom. El Col·legi Antoni Roig funciona encara com a equipament educatiu i és un dels edificis més emblemàtics de Torredembarra.

La revista TAG, que edita el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, dedica part del seu últim número a aquest immoble i a la vida del seu impulsor.

Portada de la revista.

A través de la investigació de l’arquitecte tècnic José Luis Suárez Reina, exalumne d’aquest centre educatiu i estudiós de l’edifici, i de la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Torredembarra i el personal del Col·legi Antoni Roig, l’extens reportatge de la revista TAG analitza al detall cadascun dels elements arquitectònics que formen part de l’edifici i destaca la riquesa interior d’algunes de les seves sales com ara el Saló Noble.

Les obres del Col·legi Antoni Roig es va iniciar l’any 1890 i es van enllestir nou anys després.

El seu impulsor, Antoni Roig, va néixer ara fa 200 anys i era comerciant de professió. Va tenir la idea de fer fortuna i, com molts altres torrencs, va “fer les Ameriques” on va tenir la sort de guanyar molt diners i tornar a Torredembarra com un bon indià, sent ric.

Roig va morir solter i al no tenir descendència va decidir que gran part de la seva fortuna s’havia de quedar al seu poble natal. El col·legi que porta el seu nom és el llegat més visible i encara ben present.

El reportatge sobre l’edifici que es publica a la revista del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, forma part de la col·lecció “Edificis Singulars”.

Temas

Comentarios

Lea También