Buch destaca el descens del 6% dels delictes a Altafulla fruit de la coordinació policial

El conseller d’Interior ha assistit aquest matí a la Junta Local de Seguretat d’Altafulla

31 octubre 2018 19:09 | Actualizado a 31 octubre 2018 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assistit aquest matí a la Junta Local de Seguretat d’Altafulla. La reunió ha servit per analitzar l’estat i les problemàtiques en matèria de seguretat del municipi.

Buch s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Fèlix Alonso, i els principals responsables dels cossos de seguretat i emergències, Mossos d’Esquadra i Policia Local. En la trobada s’ha aprovat el pla local de seguretat d’Altafulla.

El titular d’Interior ha posat en valor el descens d’un 6% en els delictes al municipi i l’augment de les detencions en un 33%. En aquest context, el conseller Buch ha volgut destacar “les bones dades de seguretat i la magnífica col·laboració entre els cossos policials, policia local i Mossos d’Esquadra”. A més, també ha felicitat l’Ajuntament d’Altafulla “per haver aprovat el pla local de seguretat”, ha remarcat.

La reunió també ha comptat amb la participació del director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, del director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, i l’intendent cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, Ramón Chacón, entre d’altres.

L’Ajuntament dels Pallaresos s’adhereix a la xarxa Rescat en l’àmbit dels vigilants municipals

Després de la Junta de Seguretat d’Altafulla, el conseller d’Interior s’ha desplaçat als Pallaresos, on s’ha reunit amb l’alcalde, Josep M. Nolla, per formalitzar l’adhesió del consistori a la xarxa Rescat en l’àmbit dels vigilants municipals.

La Xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat de Catalunya, propietat de la Generalitat de Catalunya, que aplega els cossos de seguretat i d’emergències, i els principals gestors d'infraestructures bàsiques de Catalunya: Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de Territori i Sostenibilitat, Agència Catalana de l'Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d'altres.

Amb la signatura d’aquests convenis ja s’han signat nou convenis d’adhesió a la xarxa RESCAT de Vigilants, dels quals tres s’han signat a la demarcació de Tarragona. Actualment hi ha 28 Vigilants que tenen accés a la xarxa Rescat.

El propòsit de la Xarxa Rescat és el de servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, la coordinació, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.

Actualment hi ha més de 27.700 usuaris, repartits entre les diferents flotes i durant el darrer any la xarxa Rescat va cursar més 50 milions de trucades i unes 390.000 hores de trànsit de veu.

Comentarios
Multimedia Diari