Pere Virgili: «Buscarem el consens en les qüestions importants»

Entrevista. Acaba de revalidar el càrrec al capdavant de l’Ajuntament, encara que ho farà en minoria. Destaca que l’experiència de l’anterior legislatura és positiva «perquè servirà per facilitar la nostra tasca»

06 julio 2019 11:20 | Actualizado a 10 julio 2019 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pere Virgili ha revalidat el càrrec al capdavant de l’alcaldia de Roda de Berà, en encapçalar l’agrupació d’electors Tria Roda i guanyar les eleccions municipals. Aquesta formació independent ha aconseguit 6 regidors i governa amb minoria. Virgili fa una valoració de l’espectre polític i marca els objectius per aquesta legislatura.

Els resultats electorals van complir les expectatives?

Les diverses sensibilitats que han concorregut en les darreres eleccions feien el pronòstic una mica més incert. Malgrat els bons inputs de cara a nosaltres, no pensava treure un 6è regidor i assolir el mateix nombre que el 2015. Segueix el PSC amb 3, i amb 1 regidor, ERC, Cs, PP i Junts, respectivament. Crec que el ciutadà ha valorat la feina feta pel nostre grup els darrers quatre anys.

Hi ha jugat a favor el no estar adscrits a cap partit?

Ha sigut determinant sortir de la disciplina de partit (el 2015 es van presentar sota les sigles de CiU). Crec que això ens dona un important marge de maniobra, en donar-se el cas, a l’hora de pactar. Sabem que amb l’agrupació d’electors, plural i amb diferents tendències renunciem a tenir pes a la Diputació de Tarragona i al Consell Comarcal del Tarragonès, però fem política municipal i a aquestes administracions hi trucarem igual, quan faci falta.

Quines són les característiques del nou equip de govern?

És un grup fresc i il.lusionant compost per quatre ‘repetidors’ i dos regidors nous. Les regidories han quedat distribuïdes així: Teresa Ferré, Cultura, Acció Social, Gent Gran i Festes; Manel González, Urbanisme i Obres Públiques, Serves Muncipals i Ocupació; Rosana Dorantes, Sanitat, Ensenyament, Comerç i la Dona; Frederic Royuela, Governació i Recursos Humans, Medi Ambient, Turisme, Transparència i Ciutadania; Gerard Solé, Hisenda, Esports, Joventut, Infància i Noves Tecnologies.

I tornar a governar en minoria...

Efectivament. Tenim el suport de tres grups de les cinc forces polítiques que hi ha representades al consistori. Crec que l’experiència de l’anterior legislatura és positiva i facilitarà la nostra labor. Com ja vàrem fer llavors, en les qüestions importants cercarem sempre el màxim consens.

Quins són els eixos principals del seu programa?

Doncs molt senzill: prioritzar el manteniment ordinari i millorar la prestació dels serveis a la ciutadania i equipaments. Per exemple una àrea que cal millorar és la de la neteja viària, de les zones enjardinades i altres infraestructures.També volem seguir baixant la pressió fiscal.

La seva dedicació a l’alcaldia és al cent per cent?

Diguem que és del 75 %. Tenim una empresa familiar del sector de la construcció i hi dono un cop de mà. Tot i això, molt sovint has de treure hores de casa i de la vida familiar, però ara els fills ja són grans i no els és menester tanta dedicació.

Vostè fa teatre amateur. Saber connectar amb el públic és avantatjós a l’hora de comunicar-se amb la ciutadania?

Entenc, en el meu cas, que aporta un plus. Pensi que acostumo a mourem del despatx; agafo la moto i faig un recorregut pel municipi, per veure de primera mà si hi ha algún problema. Aixó fa que alguns veïns m’aturin per fer-me saber alguna anomalia, deficiència o queixa. Escolto, en prenc nota i oriento per trobar-hi la corresponent via de solució.

Comentarios
Multimedia Diari