Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Calafell invertirà 650.000 euros en un pla de xoc per afrontar els problemes d'inundacions

El projecte es desplegarà en tres anys i es focalitzarà al nucli de Segur

ACN

Whatsapp
Bombers i veïns amb l'aigua pel genoll a la zona del carrer Pescador de Calafell. Foto: ACN

Bombers i veïns amb l'aigua pel genoll a la zona del carrer Pescador de Calafell. Foto: ACN

Ajuntament de Calafell destinarà 650.000 euros a desplegar un pla de xoc per resoldre les inundacions que es produeixen quan hi ha aiguats forts. La inversió es preveu desplegar en tres anys i es centrarà en el nucli de Segur de Calafell, si bé una part dels diners també es destinarà a altres sectors del municipi. Aquests 650.000 euros s’invertiran, entre altres, en canalitzar les aigües de pluja als carrers on desemboquen els torrents, alhora que es construiran petites preses de retenció a la llera de les rieres. L’alcalde, Ramon Ferré, ha destacat que aquests gabions permeten pal•liar els efectes de les inundacions amb inversions de baix cost: “un dipòsit soterrani costa un milió d’euros, mentre que un gabió en val 30.000 i tenen gairebé la mateixa capacitat de controlar una rierada”, ha explicat.

A banda del pla de xoc previst durant tres anys, l’Ajuntament de Calafell també ha anunciat que invertirà 30.000 euros anuals en neteja i manteniment dels col•lectors pluvials que ja hi ha al municipi. Segons indiquen des del consistori, bona part del problema de les inundacions quan hi ha aiguats és la brutícia que s’acumula als col•lectors, que arriba a disminuir “més del 50%” la capacitat de desguàs.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También