Calafell legalitza el Banc d'aliments

L'Ajuntament diu que no hi ha llista d'espera en aquest servei ni al menjador social

12 septiembre 2018 08:35 | Actualizado a 12 septiembre 2018 08:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Calafell ha legalitzat el funcionament del Banc d’Aliments local. El Departament d’Afers Socials de la Generalitat ha emès una resolució que culmina el procediment engegat per l’Ajuntament perquè el Banc compleixi la normativa.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, explica que «han estat prop de tres anys de posar ordre a un servei que ens vam trobar en una situació caòtica». 

Per repartir
Segons la regidora, «el juny de 2015 ens vam fins i tot una inspecció oficial perquè hi havia 5.000 quilos d’aliments, provinents de les remeses rebudes el 2013, sense repartir».

L’Ajuntament ha buscat un local i redactat un reglament  «perquè l’ús del servei tingui criteris objectivables». I també s’ha hagut d’incorporar el Banc al contracte programa dels serveis socials locals.

Ni un minut
Rubio afegeix que s’ha fet, «amb la pressió de no poder deixar de donar el servei ni un minut, tot i la precarietat que vam trobar, perquè hi ha unes 500 persones que ho necessiten setmanalment». 

El consistori ha signat convenis amb ONG com la Creu Roja, «que estan habilitades per a la prestació d’aquestes tasques i autoritzades a gestionar informació confidencial, com les dades de les persones usuàries». Afegeix que  «per molt bona voluntat que hi hagués, no podia ser que persones o entitats culturals tinguessin aquestes dades».

A més de la legalització, el Banc d’Aliments no té llista d’espera. «Tampoc en té el menjador social, un servei que funcionava a partir de l’absurd que feia vacances a l’estiu o per Nadal, com si les persones que han de menester aquest recurs poguessin passar durant setmanes».

Comentarios
Multimedia Diari