Cambrils: L’oportunitat per endinsar-se en el món nàutic

El Port acull una nova edició de la Fira Marítima, que enguany compta amb més d’una trentena d’activitats i un ampli ventall d’expositors especialitzats del sector

19 mayo 2018 16:07 | Actualizado a 22 mayo 2018 13:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest cap de setmana Cambrils torna a convertir-se en la capital del món de la nàutica amb la celebració de la Fira Marítima Costa Daurada, que s’organitza en un port remodelat recentment. L’onzena edició d’aquest gran aparador d’uns dels sectors més importants de la població preveu rebre la visita de més de 15.000 persones, moltes d’elles aficionades als esports marítims.

Durant aquests quatre dies de fira els visitants no només podran practicar més d’una trentena d’activitats, sinó que podran descobrir les novetats en vaixells o motos aquàtiques, a més de poder degustar un gelat d’una coneguda gelateria cambrilenca o poder comprar en els estands de les botigues locals.

Una oportunitat única per endinsar-se en aquest món que té una gran varietat d’esports, entre ells, el surf de rem, una disciplina que en els darrers anys ha guanyat adeptes al mar de totes les edats, entre ells, la Martina, de tres anys. El seu pare Martín Pagliano explica al Diari que la seva família practica sovint tant aquest esport com el submarinisme i l’snorkeling.

«Trobo molt bé que es faci aquesta fira a Cambrils perquè estem en un lloc de costa i la nàutica és molt important. La fira dona la possibilitat de conèixer les activitats que es fan aquí tot l’any», apunta. 

Però la fira no només s’adreça als amants del sector, també busca arribar a nous usuaris amb activitats com les sortides amb moto aquàtica i en catamarà, els batejos de submarinisme o el rem, amb la finalitat de cridar l’atenció de gent com el Julian Ivanov, que passeja pel port amb un amic que practica caiac i que surt sovint en barca. «He vingut a donar un tomb, no visc aquí a Cambrils però em sembla genial que es faci aquesta fira, m’animaré a fer alguna activitat», diu. 

Oportunitat per les empreses

Les empreses especialitzades en el sector nàutic també estan presents en aquest acte amb l’objectiu de fer nous clients, com és el cas del negoci cambrilenc Náutica Javier Berga.

«És una fira que cada cop és més interessant perquè la tendència econòmica està millor i la nostra intenció és fer nous clients», assegura Xavi Berga, que afegeix que els vaixells poden costar entre 30.000 i milions d’euros. «Crec que aquest acte és una experiència positiva pel municipi, és necessari fer activitats i promocionar-les perquè som un poble nàutic», apunta.

Per altra banda, altres companyies i associacions també han aprofitat l’ocasió per fer difusió dels seus projectes, com Concert Studio, la promotora del Festival Internacional de Música de Cambrils que es celebrarà a l’estiu. «Estem contents de participar per primera vegada en aquesta fira, és una nova estratègia per aproximar el festival a la gent que ens visita el cap de setmana i que conegui tota l’oferta cultural programada», assenyalen des de l’equip de comunicació. 

Comentarios
Multimedia Diari