Cambrils Solidari regala 430 euros a les AMPAs de la ciutat

L'entitat va tancar portes després d'assolir els seus objectius al mes de setembre. El romanent que va quedar s'ha entregat aquesta tarda als representants de les famílies de les escoles públiques de la vila marinera.

01 junio 2017 19:05 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passat mes de setembre Cambrils Solidari va tancar les seves portes després d'assolir els objectius que s'havia proposat quan es va crear quatre anys enrere: donar suport a les famílies de la ciutat afectades per la crisi econòmica fins que la situació d'aquest col·lectiu no millorés. Des de llavors, el voluntariat de l'associació ha procedit al tancament administratiu i comptable de l'entitat.

En les darreres assemblees, una de les qüestions cabdals era decidir què fer amb el romanent econòmic existent, fruit de donacions o recaptació pels esdeveniments realitzats. 430 euros.

L'opinió va ser unànime: retornar-ho a la comunitat tot fent-ho arribar al major nombre de famílies possible, i el millor destinatari per rebre aquest ajut, per petit que fos, eren els nens i nenes de Cambrils a través de les AMPAs de les escoles de primària de titularitat pública del municipi.

No és el primer cop que Cambrils Solidari col·labora amb aquestes AMPAs.

L'any 2015 l'associació va rebre una donació d'un establiment hoteler local per fer-la arribar a les escoles de primària, campanya que l'associació va fer també seva per aconseguir més fons i que va revertir en el benefici dels alumnes del centres mitjançant ajuts per al sistema de reutilització de llibres o per millorar l'equipament dels centres.

Arran d'aquella donació, una altra associació social va oferir material escolar i esportiu. La campanya va ser tan profitosa i satisfactòria, que Cambrils Solidari no va tenir dubte que repetir l'experiència era la millor manera de culminar la seva activitat.

Cambrils Solidari novament ha contactat amb les AMPAs de les escoles la Bòbila, Guillem Fortuny, Joan Ardèvol, Marinada i Mas Clariana que, després d'estudiar les prioritats dels seus centres respectius, han decidit adreçar la donació al sistema de reutilització de llibres o a la compra de material per fer activitats extraescolars, des de jocs de pati a material per a gimnàstica artística o manualitats.

A més, aquest cop s'ha pogut doblar l'ajut ofert fa dos anys, amb la qual cosa totes les parts valoren molt positivament la iniciativa.

L'associació vol agrair a tots els qui hi han fet possible aquesta campanya, als simpatitzants, col·laboradors i voluntaris de l'associació sense els quals no s'haguessin pogut recaptar els fons per a la donació, així com als qui la faran efectiva, les AMPAs dels CEIP públics de Cambrils, que desenvolupen una tasca de gran pes específic als centres educatius i que cal reivindicar perquè es valori justament.

“També volem expressar”, en paraules del president, Òscar Viola, “un missatge clar per a aquells que tenen responsabilitats envers la ciutadania: és l'empenta, la il·lusió i la iniciativa el que permet tenir idees i fer-les realitat, però sobretot el compromís i la voluntat, la qual cosa escasseja. Si tothom posés fil a l'agulla, el petit esforç de cadascú arribaria molt més lluny i potser aquesta crisi no hagués tingut aquestes conseqüències”.

Comentarios
Multimedia Diari