Cambrils Solidari tanca les seves portes un cop assolits els seus objectius

19 mayo 2017 18:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Associació Cambrils Solidari celebra demà divendres, 23 de setembre, la seva Festa de Cloenda per al Voluntariat. Aquest serà el darrer acte de l'entitat, que tanca les seves portes després d'haver assolit l'objectiu amb què va néixer fa gairebé quatre anys: donar suport a les famílies de Cambrils afectades per la crisi econòmica fins que la situació d'aquest col·lectiu no millorés.

Tot i que afirmen que aquesta "ha estat una decisió dolorosa", els responsables de l'entitat han recordat que "Cambrils Solidari va néixer amb el desig de poder desaparèixer un dia, i aquest moment que albiràvem ha arribat finalment". La tendència a la baixa de les sol·licituds d'ajut per part de famílies cambrilenques i la tasca de les entitats socials tradicionals del municipi fan que la seva continuïtat no sigui ara una prioritat, asseguren.

Cambrils Solidari ha fet una valoració molt positiva de la seva existència. Des de l'abril del 2013, l'associació ha atès un total de 170 famílies cambrilenques, gairebé 700 usuaris, amb lots d'aliments i productes bàsics per a la llar. En aquest temps s'han produït moments de màxima demanda, amb pics en la distribució de lots setmanals de fins a 150 persones. 

Pel que fa a la col·laboració ciutadana, l'entitat ha organitzat 20 recaptes on ha aconseguit 38.000 productes. A més, Cambrils Solidari ha impulsat una vintena més d'esdeveniments festius en els quals ha recaptat fons per valor de 12.000 euros. A això, cal sumar les aportacions rebudes per part de particulars, associacions i empreses de la ciutat que han col·laborat en la tasca a favor de les famílies que més han patit les conseqüències de la crisi. 

D'altra banda, Cambrils Solidari ha estat present en les campanyes de la Fundació Banc dels Aliments i n'ha impulsat de pròpies, com ara el Tió de Nadal i la donació de joguines per a famílies en risc d'exclusió, aportacions de material escolar a les AMPA de les escoles de Cambrils o l'elaboració de menús per combatre la precarietat energètica. 

Els responsables de l'entitat expressen el seu profund agraïment i reconeixement a la tasca d'un voluntariat actiu, compromès i professional, que ha superat les 200 persones, amb una trentena de col·laboradors fixes. Alhora, volen dedicar l'assoliment de les seves fites al poble de Cambrils, que ha mostrat la seva sensibilitat i generositat envers les persones desfavorides del municipi tot participant de forma entusiàstica en tots els actes organitzats per l'associació.

 

Comentarios
Multimedia Diari