Cambrils acomiada amb disbauxa el Rei Kagarriera X

Municipis del Penedès celebren l’enterrament de la sardina, el darrer acte del Carnaval

06 marzo 2019 07:00 | Actualizado a 06 marzo 2019 07:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop d’un centenar de cambrilencs es van reunir ahir al vespre al Centre Cultural per acomiadar el Rei Kagarriera X. Un acte on no va faltar la disbauxa habitual a càrrec de la Nit d’Artistes, que va convertir la sala de l’equipament municipal en un espai de vetlla plena de riallades. 
El Rei va morir diumenge després del vermut, quan es va enfilar a dalt d’una grua per fer una petició a la regidora del PDeCAT, Mercè Dalmau. «Estava trist per la notícia que abandonava la política local i ho va voler reivindicar. Va relliscar després de desplegar la pancarta ‘Mercè, no pleguis’», va explicar el mestre de cerimònies. 

Abans de fer la lectura del testament, la NAC va passar un vídeo on es podia veure les imatges més destacades del Carnaval. Però el moment més divertit va ser un segon vídeo amb imatges inèdites de la ‘festa’ en solitari del Rei amb personatges coneguts com Belén Esteban, Julio Iglesias o Inés Arrimadas. 

Un any més els partits polítics van centrar bona part del testament del Rei Kagarriera X. A ERC els va deixar un Fortasec «perquè es veu a la cara que esteu cagadets amb les eleccions»; a l’alcaldessa, Camí Mendoza, li deixava unes tisores per poder inaugurar projectes a darrera hora; al PDeCAT els va regalar unes noves sigles POHAM (Partit on hi havia la Mercè); a David Chatelain, del PP, un paper com a actor pel seu rol al Joc de cartes cambrilenc; a Ciutadans, «no els deixo res perquè mai no vénen a veure’m i si mai maneu, seguiu així i no vingueu»; al PSC, «un parell d’ovaris perquè no s’imposi la retirada de vídeos» –en referència al clip promocional de les Jornades de la Galera–; a l’Ivan Sanz, de l’Assemblea de Cambrils, un extintor relacionant-ho amb el recent incendi a l’antiga residència Montemar, i a l’Oliver Klein, de l’NMC, un gosset «perquè és un company fidel».

També hi va haver paraules per al nou partit de Primàries, que els va deixar una calculadora per sumar i no dividir vots. Per últim, el Rei va demanar als cambrilencs que vagin a votar amb «seny». 

Per altra banda, Vila-seca també va celebrar l’enterrament de la sardina amb un seguici que va sortir del Centre Cívic el Colomí i que va anar acompanyat de la Txaranga Band Tocats. 

Al Penedès
El Carnaval al Baix Penedès va tornar a ser dels més participatius de la demarcació amb més de 5.000 participants en cadascuna de les rues.
La decisió de coordinar els horaris perquè carrosses i comparses poguessin acudir a cada una de les desfilades s’ha mostrat com un èxit que ha ajudat la festa amb l’objectiu de convertir el Carnaval del Vendrell, el de Calafell i el de Cunit en un atractiu turístic. 

Les diverses comparses van tornar a demostrar imaginació i ganes de festa. També el Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès es va implicar en la festa amb la creació d’un paquet turístic que incloïa menjar, sopar i estada. L’objectiu és que la festa sigui d’interès en l’àmbit de Catalunya per la seva espectacularitat i participació dels clients.

Comentarios
Multimedia Diari