Cambrils acorda per unanimitat atorgar Distincions Honorífiques al periodista Josep Capella, als futbolistes Joan i Eduard Oriol i al jurista Màrius Viadel

Un altre punt destacat de l´ordre del dia de la sessió celebrada dimarts dia 29 de novembre va ser la resolució d´al·legació i l´aprovació definitiva de les ordenances fiscals

19 mayo 2017 17:12 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple municipal ordinari de Cambrils celebrat aquest dimarts, 29 de novembre, va acordar per unanimitat atorgar les Distincions Honorífiques Municipals del 2016 al periodista Josep Capella, als futbolistes Joan i Eduard Oriol i a títol pòstum al jurista Màrius Viadel. L’acte de lliurament de les distincions tindrà lloc se celebrarà el proper divendres 9 de desembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament en el marc del programa de la Festa Major de la Immaculada. 

Els membres de la comissió d’honors van decidir concedir una menció honorífica municipal a Josep Capella, a proposta del Nou Moviment Ciutadà, per la seva llarga trajectòria periodística i pel seu actual protagonisme a Tv3, essent des de fa molts anys el seu corresponsal a Madrid. En el cas dels germans Joan i Eduard Oriol, proposats també pel Nou Moviment Ciutadà, la comissió va valorar la seva trajectòria esportiva vinculada al futbol des dels seus inicis al futbol base cambrilenc i que hagin format part de la plantilla de diferents clubs esportius internacionals.

La menció a títol pòstum a Màrius Viadel i Martín, proposada per ERC, es deu a la seva trajectòria en el món jurídic en diferents administracions públiques, havent estat secretari de l’Ajuntament de Cambrils, i a la seva competència professional i la seva voluntat de fer arribar les seves capacitats i coneixements a tots aquells que volien apropar-se al món local. La comissió va decidir desestimar la candidatura d’Àngel Recasens Galvas per haver entrat fora de termini però la proposta es tindrà en compte per l’any vinent.

Aprovació de les ordenances fiscals 

El Ple també va aprovar definitivament les ordenances fiscals amb els vots a favor dels grups de govern (ERC, CiU i PSC), i el vot en contra de l’oposició (NMC, PP, Ciutadans i AdC). L’equip de govern va considerar parcialment una al·legació de l’Assemblea de Cambrils i va modificar de 3 a 6 mesos el termini màxim pels ajornaments o fraccionaments de deutes d’import inferior a 600 euros. 

Mocions

El Ple va aprovar dues mocions per unanimitat i en va rebutjar una altra. La primera moció aprovada va ser el manifest per millorar el servei de rodalies de Renfe presentat per ERC, que insta a l’Estat a no acceptar canvis d’horaris que empitjorin els temps de viatge, a comprometre’s a pressupostar les inversions per desactivar les limitacions temporals de velocitat, a impulsar les inversions previstes en els diferents acords subscrits i a complir amb tots els compromisos derivats del traspàs de competències a la Generalitat.

L’altre text que va comptar amb el vot favorable de tots els grups va ser la moció per assegurar la recaptació de l’ordenança fiscal referent a la utilització privativa o aprofitament del sòl, subsòl o vol de les vies públiques a favor de les empreses explotadores de subministres. En aquest sentit, l’ordenança fixa una taxa d’un 1,5% dels ingressos bruts procedents de la facturació anual en cada terme. Per aquest motiu, es va acordar que l’Ajuntament porti a terme les mesures de comprovació i investigació oportunes per saber els ingressos de la facturació de les empreses explotadores dels serveis de subministres d’interès general com l’aigua, el gas, l’electricitat i la telefonia fixa.

Per últim, el Ple va rebutjar la tercera moció, presentada per Ciutadans, per la supressió dels sous i les dietes que reben els membres del Consell d’Administració de Secomsa Cambrils.

Altres punts de l’ordre del dia van ser l’aprovació de l’annex al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Cambrils i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) per la campanya arqueològica al jaciment del Cavet; del conveni de col·laboració amb l'empresa IDETSA de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i el Consell Comarcal del Baix Camp en matèria de foment de l'emprenedoria de l'any 2016; de la IV Addenda al II Conveni entre la Universitat Rovira i Virgili i l’Ajuntament de Cambrils per a la gestió de l’Antena del Coneixement, i d’un expedient de modificació de crèdits.

També es van aprovar les subvencions i el seu pagament a la Confraria de Pescadors de Cambrils per la seva col·laboració en activitats de l’any 2016, a l’Associació Cultural Revista Cambrils per celebrar la commemoració dels 10 anys de posada en funcionament del diari digital, a l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle per l’arranjament de les carrosses de la rua de la cavalcada dels Reis, i al V Congrés Mediterrani d'Eficiència Energètica i Smart Green Cities.

 

Comentarios
Multimedia Diari