Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cambrils celebra la cloenda dels cursos de català amb cançons en diverses llengües

El Servei Local de Català ha tingut 331 inscrits i s'hi han format 57 parelles lingüístiques.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alumnes dels cursos de català a Cambrils.

Alumnes dels cursos de català a Cambrils.

Durant l'any acadèmic 2017-2018 el Servei Lingüístic de Català de Cambrils ha ofert un total de 19 cursos presencials, dos més que l'any anterior, que han anat des del nivell bàsic  fins al nivell de coneixements superior, i ha tingut 331 inscripcions, una xifra que continua creixent respecte de períodes anteriors. Tres d'aquests cursos han estat nivells bàsics organitzats conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya adreçats a persones que estaven aturades.

A més, en aquest mateix període s'han format 57 lingüístiques  del programa Voluntariat per la llengua. Durant l'estiu es pot continuar participant també en aquest programa, que enguany s'ha ampliat amb la modalitat virtual, de manera que s'hi pot participar des de qualsevol punt del món, perquè les parelles poden fer les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videoconferència.

El Servei Local de Català de Cambrils oferirà al juliol un curs intensiu de nivell bàsic. Es farà de dilluns a divendres  de 9.30 a 11.30 h.

Va obrir l'acte, celebrat fa uns dies, la responsable del Servei de Català, Helena Martínez Ferreruela, que va fer el balanç de l'any acadèmic; tot seguit va intervenir la directora del CNL de l'Àrea de Reus, Anna Saperas, que va parlar del Voluntariat per la llengua i altres activitats del Servei de Català de Cambrils, va felicitar l'alumnat i va agrair la tasca a les professores, el voluntariat i l'Ajuntament,  que possibilita  tirar endavant el projecte del Servei Local de Català de Cambrils.

Després es va projectar el vídeo ideat pel Servei de Català de Cambrils per commemorar el Dia Internacional de les Llengües Maternes: l'alumnat hi llegia, en la seva llengua materna, fragments adaptats del Manifest sobre la Diversitat Lingüística de la UNESCO.

Tot seguit es va fer un reconeixement als alumnes que van S3 i C2)fer un reconeixement als alumnes que acaben  l'etapa acadèmica al Servei de Català (S3 i C2). El darrer bloc de l'acte, més festiu,  va consistir en la interpretació de cançons en diverses llengües a càrrec de l'alumnat.

Va assistir a l'acte Josep Lluís Abella, regidor de Cultura i Festes, i Camí Mendoza, alcaldessa  de Cambrils, que el va cloure felicitant l'equip del SLC i agraint a l'alumnat català l'interès per perfeccionar la seva llengua i a l'estranger el seu esforç per incorporar el català al costat del seu idioma i fer-ne llengua de cohesió al municipi.

Temas

Comentarios

Lea También