Cambrils demana a la seva patrona protecció i recuperar la normalitat

Fort dispositiu de seguretat a l’ermita del Camí en el dia gran de la festa major.

08 septiembre 2017 18:13 | Actualizado a 11 septiembre 2017 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No ha sigut un 8 de setembre qualsevol ni un dia gran de festa major més a Cambrils. El record fresc dels atemptats terroristes del dia 17 i matinada del 18d'agost a Barcelona i a la ciutat encara són una ferida oberta entre els veïns i veïnes.

A la sortida de missa major d'aquest migdia, poc abans de l’ofrena tradicional de flors a la figura de la Mare de Déu del Camí, la patrona de la ciutat, els dos discursos que han precedit l’acte tradicional han tingut una part de súplica a la Verge per recuperar la normalitat d’una ciutat tranquil·la i acollidora el més aviat possible.

La pubilla de la vil·la marinera, Sílvia Cruz, ha demanat a la patrona «protecció», «convivència», «respecte per les diferències culturals» i que «la tolerància no es perdi». L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, també  ha reclamat a la Mare de Déu «forces per tirar endavant» i recuperar la normalitat d’una ciutat que viu en pau i que intenta esborrar la tragèdia dels records col·lectius.

Després dels dos discursos, tant la pubilla com l’alcaldessa han animat a la gent i l'han convidat a disfrutar del dia gran i els aplaudiments han ressonat al pati de l’ermita cambrilenca. Després, hi ha hagut la tradicional ofrena de flors institucional i de les entitats culturales i veïnals.

Als carrers del voltant, Mossos d’Esquadra i Policia Local han dut a terme tasques de vigilància i seguretat. Tot i les mesures, no hi ha hagut cap incidència i les entitats i els veïns han celebrat la festa major sense cap mena de por a l’ermita.

Abans de la missa, i sortint de la plaça del Setge, els cambrilencs han acompanyat l'anada a l'ofici amb els membres del consistori, les Pubilles i Hereu de Cambrils i els grups festius: el Ball de diables de Cambrils Els Cagarrieres amb la bèstia de foc, la Galera i el seu grup de timbals; el Grup de percussió Cop de Cap; la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb els Gegants Camí i Pere, Magdalena i Ermengol, el Marquès de los Vélez, el Cabo Quiñones, els Nanos i la Farnaca i els seus grups de grallers i timbals; el Ball de Bastons de Cambrils i la Cobla Ministrers de Cambrils.

 

Comentarios
Multimedia Diari