Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cambrils demana a la seva patrona protecció i recuperar la normalitat

Fort dispositiu de seguretat a l’ermita del Camí en el dia gran de la festa major.

Jordi Cabré

Whatsapp
L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor Lluís Abella portant les flors a la verge. FOTO: Alba Mariné

L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor Lluís Abella portant les flors a la verge. FOTO: Alba Mariné

No ha sigut un 8 de setembre qualsevol ni un dia gran de festa major més a Cambrils. El record fresc dels atemptats terroristes del dia 17 i matinada del 18d'agost a Barcelona i a la ciutat encara són una ferida oberta entre els veïns i veïnes.

Anada a l'ofici amb els gegants.

A la sortida de missa major d'aquest migdia, poc abans de l’ofrena tradicional de flors a la figura de la Mare de Déu del Camí, la patrona de la ciutat, els dos discursos que han precedit l’acte tradicional han tingut una part de súplica a la Verge per recuperar la normalitat d’una ciutat tranquil·la i acollidora el més aviat possible.

Ball de bastons de Cambrils.

La pubilla de la vil·la marinera, Sílvia Cruz, ha demanat a la patrona «protecció», «convivència», «respecte per les diferències culturals» i que «la tolerància no es perdi». L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, també  ha reclamat a la Mare de Déu «forces per tirar endavant» i recuperar la normalitat d’una ciutat que viu en pau i que intenta esborrar la tragèdia dels records col·lectius.

Després dels dos discursos, tant la pubilla com l’alcaldessa han animat a la gent i l'han convidat a disfrutar del dia gran i els aplaudiments han ressonat al pati de l’ermita cambrilenca. Després, hi ha hagut la tradicional ofrena de flors institucional i de les entitats culturales i veïnals.

Els capgrossos de la colla Tota l'Endenga.

Als carrers del voltant, Mossos d’Esquadra i Policia Local han dut a terme tasques de vigilància i seguretat. Tot i les mesures, no hi ha hagut cap incidència i les entitats i els veïns han celebrat la festa major sense cap mena de por a l’ermita.

Abans de la missa, i sortint de la plaça del Setge, els cambrilencs han acompanyat l'anada a l'ofici amb els membres del consistori, les Pubilles i Hereu de Cambrils i els grups festius: el Ball de diables de Cambrils Els Cagarrieres amb la bèstia de foc, la Galera i el seu grup de timbals; el Grup de percussió Cop de Cap; la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb els Gegants Camí i Pere, Magdalena i Ermengol, el Marquès de los Vélez, el Cabo Quiñones, els Nanos i la Farnaca i els seus grups de grallers i timbals; el Ball de Bastons de Cambrils i la Cobla Ministrers de Cambrils.

Temas

Comentarios

Lea También