Cambrils envia un missatge d’ànims al poble gitano amb motiu del seu dia internacional

L’alcaldessa Camí Mendoza ha participat en un vídeo de l’Agrupació d’Entitats Gitanes de Catalunya dirigit a tota la comunitat

08 abril 2020 15:23 | Actualizado a 08 abril 2020 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils ha enviat avui un missatge d’ànims al poble gitano amb motiu del seu dia internacional. L’alcaldessa, Camí Mendoza, ha gravat un vídeo dirigit a tota la comunitat per desitjar-los que gaudeixin d’aquest dia especial malgrat el confinament i emplaçant-los a trobar-se més endavant per commemorar-lo junts.

Les imatges també s’han inclòs en un vídeo de l’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans (Agipcat), en el que hi han participat els alcaldes de Lleida i Tarragona i la presidenta de la presidenta de la Diputació de Tarragona, entre altres personalitats.

La situació no ha permès enguany celebrar la recepció institucional de l’Ajuntament al poble gitano ni les activitats que organitzava la comunitat al Parc del Pinaret.

Però tan bon punt s’acabin s’aixequin les restriccions per evitar la propagació del coronavirus, es podrà visitar a la Sala Àgora de l’Ajuntament l’exposició fotogràfica «Barcelona Gitana», que havia preparat la regidoria de Cultura en el marc de la commemoració.

Serà la primera vegada que les imatges del fotògraf francès Jacques Leonard s’exposen a la demarcació de Tarragona. L’any 1952, Leonard va establir-se a Barcelona després d’enamorar-se de Rosario Amaya, una gitana de les barraques de Montjuïc que feia de model per a pintors.

Ell era gitano per part de pare i, un cop acceptat per la família Amaya, va passar a ser un membre més de la comunitat gitana de Montjuïc. Això li va permetre fotografiar aquest col·lectiu des de dintre, però sense deixar de banda la seva mirada de professional que retrata una realitat. D’aquesta manera les seves imatges són un document excepcional de la vida d’aquest col·lectiu barceloní entre les dècades del 1950 i el 1970.

Comentarios
Multimedia Diari