Cambrils estrena #laveujove per mostrar la visió positiva i el talent del jovent

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha fet una crida a les persones joves a col·laborar en el nou projecte

07 febrero 2021 19:40 | Actualizado a 10 febrero 2021 22:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Joventut de Cambrils ha engegat un nou projecte anomenat #laveujove per mostrar la visió positiva i el talent de les persones joves del municipi. Per això, ha fet una crida popular a totes les persones joves de Cambrils d’entre 12 i 35 anys que tinguin un talent o habilitat a col·laborar en el projecte. Les persones interessades poden fer arribar les seves propostes al Departament de Joventut a través del correu joventut@cambrils.org o les xarxes socials.

L’objectiu d’aquesta crida és elaborar un llistat extens de joves amb qui Joventut s’anirà posant en contacte per estudiar conjuntament si els pot donar cabuda en algun dels projectes que estan en marxa o d’altres que es puguin generar de nous, i també per mostrar-se, expressar-se i dir la seva en els mitjans de Joventut, poder-se promocionar i donar a conèixer. El hashtag de la campanya va ser triat per joves corresponsals fa dos anys arran d’una consulta participativa.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que el col·lectiu jove ha estat castigat en algunes ocasions per l’opinió pública i el projecte vol capgirar la imatge negativa que s’hagi pogut crear del jovent, mostrant la vessant més col·laborativa i positiva, enmig d’una pandèmia mundial.

Per la seva banda, la responsable de dinamització juvenil, Laia Elvira Salsench ha explicat que aquesta idea de transmetre visions positives sempre ha estat present en les polítiques de Joventut de manera transversal però ara les han volgut agrupar en un projecte per donar-los més visibilitat. «Hi ha una tendència generalitzada de vincular les persones joves amb coses negatives, però els nois i noies joves també es posen la mascareta, també estan patint, estan cansats i volen que arribin moments millors, i també hi tenen molt a dir i a aportar», ha assegurat Salsench.

A més de mostrar una visió positiva de la joventut i donar a conèixer el seu talent, el projecte també pretén que els nois i noies que es trobaven a l’Ateneu o en activitats de convivència segueixin connectats d’una manera diferent i es puguin continuar recollint inquietuds, reflexions i suggeriments per a l’elaboració del nou Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2022-2025.

Una visió integradora del talent

El projecte #laveujove entén el concepte del talent com una vessant àmplia i integradora, ja que tothom té aptituds innates o bé que pot aprendre. Només falta que un mateix ho reconegui o, en ocasions, que una altra persona li doni la confiança necessària per potenciar aquesta habilitat.

Precisament, des de Joventut, a través del programes Endolla’t i Akadèmia, s’ofereix aquest coneixement propi als joves per explorar els talents si encara no els tenen clars i un dels lemes del Departament és cercar la millor versió d’un/a mateix/a.

Mascaretes per a l’alumnat dels instituts

La regidoria de Joventut segueix apostant per la salut i proximitat amb els joves i per això ha encarregat mascaretes de roba serigrafiades amb el hastag #laveujove per repartir en els diferents Instituts i cobrir els cursos d’ESO, BAT, cicles i PTT. Disposar de mascaretes gratuïtes era una de les demandes dels joves, ja que les havien de portar moltes hores a classe. Les mascaretes estan certificades amb la norma UNE 65 amb 62 rentades (mascaretes higièniques).

Comentarios
Multimedia Diari