Cambrils impulsarà nous Plans d’Ocupació i subvencions per Pimes

El Ple ha aprovat avui una modificació de crèdits de més de 270.000 euros per finançar les dues actuacions extraordinàries

13 julio 2020 16:51 | Actualizado a 13 julio 2020 16:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils impulsarà nous Plans d’Ocupació Municipal per a persones aturades i obrirà una convocatòria de subvencions directes per als autònoms i microempreses amb establiments a Cambrils que s’hagin vist afectats per l’estat d’alarma. El Ple de l’Ajuntament, en sessió extraordinària, ha aprovat avui inicialment una modificació de crèdits de 270.252 per finançar amb romanent de tresoreria aquestes dues actuacions incloses al Pla Local de Reactivació Econòmica i Social del Municipi.

Les ajudes a autònoms i microempreses, amb un pressupost de 200.000 euros, busquen donar suport a la petita empresa familiar cambrilenca que va haver de tancar o va tenir pèrdues de més del 75% en la seva facturació.

Les subvencions s’adjudicaran en concepte de pagament de despeses vinculades a l’activitat habitual que s’han hagut d’assumir malgrat el cessament obligatori, de lloguers i costos d’adequació dels locals per complir les normes sanitàries i de seguretat.

Paral·lelament a l’aprovació de la modificació de crèdits, l’Ajuntament ha demanat la competència a la Generalitat per exercir la potestat. Posteriorment, s’aprovaran les bases de la convocatòria, es publicaran i s’obrirà el termini per presentar les sol·licituds.

Respecte als Plans d’Ocupació, s’ha aprovat una modificació de crèdit de 70.252 euros per a l’exercici actual, que s’ampliarà amb el pressupost del 2021. Aquesta partida permetrà finançar la contractació d’11 persones aturades amb l’objectiu de reactivar l’ocupació especialment de col·lectius vulnerables i de difícil inserció.

Els contractes, d’entre 9 i 12 mesos, seran personal per la brigada general i la brigada específica per al manteniment d’escoles i equipaments esportius; i auxiliars administratius per reforçar el Departament de Promoció Econòmica i l’Oficina Local d’Habitatge.

Aquests Plans d’Ocupació Municipals es completaran amb els que l’Ajuntament ha sol·licitat al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc de la convocatòria de mesures extraordinàries per la Covid (3 places) i també se sol·licitarà la convocatòria ordinària de Treball i Formació 2020 que sortirà el mes de juliol.

El Ple també ha aprovat una modificació de crèdit per iniciar els estudis d'un nou Pla de Transició al Treball d'auxiliar de vivers i jardins, que augmenta la oferta d'inserció laboral i educativa per als joves, i per l’arranjament de l'avinguda Adelaida i l'entorn del pont de la N-340, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari