Cambrils ofereix tallers per millorar l’educació sexual i afectiva d’adolescents i joves

Les tres sessions impartides per Mandràgores aborden el tema des d’una vessant feminista i diversa, fugint de la visió heteronormativa i binària

05 marzo 2021 18:30 | Actualizado a 05 marzo 2021 18:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha programat per aquest abril i maig tres tallers virtuals sobre sexualitat i afectivitat adreçats a joves de 14 a 25 anys i a professionals que atenen persones joves.

Els tallers estaran impartits per l’entitat Mandràgores, que aborda aquesta temàtica des d’una vessant feminista i diversa, fugint de la visió heteronormativa i binària i enfocant-ho des de l’autoconeixement, la diversitat i el plaer.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que treballar la salut també implica treballar l’educació sexual i afectiva d’adolescents, joves i dones des d’una perspectiva feminista i crítica.

Qualsevol persona jove entre 14 i 25 anys, i/o professionals que treballin amb joves que estigui interessada en participar en algun dels tallers que s’impartiran trobaran tota la informació i el formulari d’inscripció al web de Joventut www.joventutcambrils.cat. Els tallers també s’inclouran al programa d’actes de les Jornades del Dia Internacional de les Dones, que se celebren al voltant del 8 de març.

Els tres tallers

Els tallers s’emmarquen en el programa de salut del Pla Municipal de Joventut de Cambrils prorrogat per aquest 2021 i es portaran a terme de forma telemàtica a causa de la situació sanitària. El primer i el tercer taller s’adrecen directament a joves de 14 a 25 anys i el segon es dirigeix a professionals que atenen a persones joves.

Els dos tallers adreçats a joves han estat escollits pel mateix col·lectiu, en base a una breu consulta a diferents grups de joves (alguns/es Agents de Salut) per tal que es puguin organitzar tallers i xerrades que siguin única i exclusivament de l’interès dels i les joves.

El primer taller, dirigit a joves, es durà a terme el dimecres 7 d’abril de 17 a 19h, i es titula “Reivindiquem el nostre plaer”. La sessió permetrà compartir vivències sobre sexualitat sense tabús ni prejudicis, ampliant el coneixement sobre el propi cos i processos que s’hi donen, sempre en un espai de confiança i seguretat.

El segon taller serà “Com acompanyem la sexualitat?” i està pensat per a persones educadores que treballen amb joves o hi tenen contacte (educadores, treballadores, mestres o pedagogues, entre altres), prioritàriament que treballin a Cambrils, però també està obert a professionals de Joventut o altres de fora de Cambrils. Aquesta formació, prevista per als dies 26 i 27 d’abril en format virtual, facilitarà eines i informació per acompanyar la sexualitats dels i les joves, mitjançant teoria i dinàmiques pràctiques que generin debat i permetin reflexionar sobre mites i tabús al voltant de la sexualitat.

El tercer taller, adreçat a joves, s’anomena “El plaer de sortir de la norma” i abordarà totes aquelles qüestions que tinguin a veure amb el col·lectiu LGTBIQ+, des d’una vessant empoderadora i positiva. Aquesta formació es portarà a terme el dia 6 de maig de 17 a 19 hores de manera virtual, posant al centre del debat les identitats i sexualitats no normatives, generant un espai de confiança on poder-se expressar, reflexionar i compartir experiències.

Comentarios
Multimedia Diari