Cambrils, pionera a Catalunya en instal·lar passos de vianants intel·ligents

La població també disposa de zones de càrrega i descàrrega que controlen la durada de l'estacionament

19 mayo 2017 22:23 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils aposta per convertir-se en una 'smart city' i aquesta setmana ha posat en funcionament les zones de càrrega i descàrrega i els passos de vianants intel·ligents, els primers de Catalunya. Les millores es troben ubicades a l''UrbanLab Pescador', una àrea destinada a implementar noves solucions i serveis per a la ciutadania mitjançant l'aplicació de noves tecnologies que contribueixin a millorar la seva qualitat de vida. Els nous passos de vianants incrementen la visibilitat de les persones a l'hora de creuar el carrer, ja que quan s'apropa algú s'encenen diverses senyals. A les zones de càrrega i descàrrega uns indicadors lluminosos controlen el temps d'estacionament.

Cambrils disposa dels primers passos de vianants intel·ligents de Catalunya. Quan el vianant s'hi apropa s'encenen unes senyals lumíniques i dues senyals verticals. D'aquesta manera s'incrementa la visibilitat per als vehicles i es millora la seguretat. Aquests nous passos s'han ubicat al passeig la Salle i al tram central del passeig de les Palmeres, dos indrets amb una rellevant intensitat d'ús per part de vianants i situats en un espai amb poca il·luminació artificial en hores nocturnes.

Pel que fa a les zones de càrrega i descàrrega que han estat modificades es tracta de les ubicades al carrer Roger de Flor, amb una longitud de setze metres, i al carrer Pau Casals, amb una longitud de dinou metres. Les dues estan instal·lades en calçades d'un sol sentit de circulació. Les millores incorporades busquen facilitar la rotació de vehicles en aquestes àrees, així com detectar si hi ha abusos per part dels transportistes, a través d'un sistema de sensors que permet controlar la durada de l'estacionament.

A partir d'ara, doncs, un vehicle que estacioni en una d'aquestes dues àrees veurà com a la calçada s'encén un indicador lluminós de color verd. Si l'usuari supera els 30 minuts permesos d'estacionament, aquest indicador es canviarà a color vermell i avisarà automàticament la Sala de Comunicacions de la Policia Local de Cambrils. Una mesura que, des de l'Ajuntament, han negat que s'apliqui amb afany recaptatori, sinó amb la voluntat de ser dissuasiva i informativa.

Comentarios
Multimedia Diari