Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cambrils retorna 420.000 euros en concepte d’IBI dels dos darrers anys

El canvi de la Llei del cadastre obliga els ajuntaments a cobrar en valor rústic aquells terrenys que no s’han desenvolupat

Diari de Tarragona

Whatsapp
14 zones urbanitzables pendents de desenvolupar han de pagar l’IBI rústic amb efecte retroactiu. Foto: DT

14 zones urbanitzables pendents de desenvolupar han de pagar l’IBI rústic amb efecte retroactiu. Foto: DT

L’Ajuntament de Cambrils haurà de retornar uns 420.000 euros als contribuents, segons ha informat la Revista Cambrils. Aquests diners corresponen a l’IBI que s’ha aplicat a diferents sectors que tenien qualificació de sòl urbanitzable o industrial però que no tenien un desenvolupament urbanístic desenvolupat.

Arran de la reforma de la Llei del cadastre, que es troba vigent des del 25 de juny de 2015, els ajuntaments han de cobrar l’IBI de rústica, que representa un valor sensiblement inferior, a aquestes zones sense planificació urbanística però catalogades com a terrenys urbanístics o industrials. 

Els afectats han de fer una sol·licitud de reclamació a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)

L’Ajuntament calcula que suposarà el retorn de 210.000 euros en cadascun dels dos exercicis. Els propietaris d’aquests terrenys afectats per la modificació de l’IBI han rebut, els darrers dies, una notificació d’Hisenda sobre aquests canvis contributius. Els afectats han de fer una sol·licitud de reclamació al servei de l’OAC de l’Ajuntament.

Segons han informat fonts municipals a la Revista Cambrils, els nous valors de l’IBI es van comunicar aquest juny, quan els padrons de l’IBI ja s’havien emès amb els valors anteriors de sòl urbà. L’Ajuntament ha de fer la devolució d’aquests imports però a hores d’ara no sap quan ho farà, si serà enguany mateix o bé ja serà a partir de l’any vinent.

El consistori no té clar si les devolucions es faran enguany

Les zones urbanitzables afectades per aquesta modificació són els sectors de Les Comes, Belianes Sud i Nord, La Cava, el Subsector 2 L’Hort del Cuchillo, Antigons, l’Ardiaca Nord, la Font Coberta, el Camí del Corralet Sud, el Mas Mateu, el Mas d’en Buil, el Camí del Corralet Nord, la Riera de Riudoms, Vilagrassa i Cavet Nord.

Temas

Comentarios

Lea También