Cambrils torna a vibrar amb la (No) Nit del Foc

Festa Major. 500 cambrilencs viuen amb il·lusió una edició atípica, amb només entitats locals, de la festa més esperada de l’any

31 agosto 2021 18:50 | Actualizado a 04 septiembre 2021 20:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un dels actes més esperats de l’any a Cambrils és la Nit del Foc. Any rere any, normalment el primer dissabte de setembre, els carrers del Barri Antic s’omplen de diables i pólvora per viure una de les nits més esbojarrades i màgiques emmarcada en el programa d’actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

En una situació normal, sense la pandèmia que fa dos anys que ha canviat el nostre estil de vida, enguany s’hagués celebrat la 30 edició de la festa que va iniciar la Colla Gegantera Tota l’Endenga l’any 1992. 

Des de l’entitat tenien clar que aquest 2021 els cambrilencs no es quedarien sense la Nit del Foc encara que s’hagués de fer en un format atípic. «No volíem estar dos anys sense fer-la. La gent del poble ens ho demanava», van apuntar els responsables el dia que es va anunciar la festa.

Dit i fet. Aquest vespre unes 500 persones han pogut gaudir a la plaça del Setge d’un espectacle amb només la participació dels grups locals que ho han donat tot per tornar a viure una tarda-nit amb música i, sobretot, amb el foc com a protagonista.

«Teníem moltes ganes. L’any passat la vam trobar molt a faltar perquè pels cambrilencs és un acte referent. Marca el final de l’estiu i et retrobes amb molta gent que només veus aquest dia. Lo més important és que s’hagi fet encara que sigui diferent. Et dóna la sensació que tornem a la normalitat», apuntava el Josep.

Tot i el format «íntim», si es té en compte que normalment s’hi apleguen milers de persones, els fortunats assistents que han pogut obtenir una de les entrades gratuïtes -es van esgotar en només un dia- han viscut amb molta il·lusió l’acte.

Els més petits han donat el tret de sortida a la (No) Nit del Foc poc després de les 19 hores. La Farnaqueta, acompanyada pels Nyanyos, la colla infantil de timbalers de Tota l’Endenga, i la colla infantil dels diables Els Cagarriereshan animat als presents amb els seus balls i música.

Acte seguit ha fet entrada a la plaça el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones, la Farnaca, el Lluert, els diables Els Cagarrieres i la seva Galera de Foc. Unes actuacions que han sigut molt ben rebudes pels cambrilencs, que han aplaudit i han fet fotos i vídeos amb els seus smartphones. 

Com ja és tradició, l’espectacle pirotècnic a càrrec de la Pirotència Tomás posa el punt final a una festa atípica amb l’esperança de poder recuperar el format tradicional amb correfocs l’any 2022. 

La Festa Major continuarà el dimecres 8 amb la missa, el Ball Parlat de Vileros i Mariners i el seguici festiu estàtic. 

Comentarios
Multimedia Diari