Cambrils viu amb devoció el Divendres Sant

Elsa Artadi (Junts per Catalunya) participa per sorpresa a la processó del Sant Enterrament pels carrers del Barri Antic

19 abril 2019 23:16 | Actualizado a 19 abril 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els carrers del Barri Antic i de la Parellada de Cambrils van viure ahir a la nit la processó del Sant Enterrament, que va comptar amb la participació inesperada d’Elsa Artadi, la candidata de Junts per Barcelona.

L’exconsellera de Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya va portar la imatge de Jesús Natzarè, acompanyant als Vent d’Estrop Vogadors i al cap de llista de Junts per Cambrils, Lluís Abella, enmig d’una gran expectació.

Com cada any, l’acte va aplegar un bon nombre de cambrilencs i turistes que no es van voler perdre la manifestació religiosa que va congregar a desenes de fidels vestits de negre i amb els ciris a la mà. A les 21 hores es donava el tret de sortida a la processó des de la plaça de la parròquia de Santa Maria.

La comitiva estava encapçalada pels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang, a qui seguien els tres escolans de la parròquia de Santa Maria; el tabernacle l’Oració a l’Hort; la Congregació d’Antics Alumnes de la Salle amb el seu grup de timbalers; els passos de Jesús lligat a la columna i de Jesús Natzarè; el penó infantil i la bandera de la Congregació de la Puríssima Sang, acompanyada de molts confrares de l’entitat religiosa; el Sant Crist; el tabernacle de la Pietat; el penó de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors; la Mare de Déu dels Dolors; els improperis, i els passos de Sant Joan, El retorn al calvari i el Sant Sepulcre, acompanyats de les autoritats, la guàrdia urbana de gala i la banda de música. La processó va acabar a la plaça de la Vila, on es va fer l’oració final.

Exposició dels tabernacles

Pel matí, els carrers del Barri Antic també van acollir la celebració del tradicional viacrucis processional, on hi van participar les diferents confraries cambrilenques i la imatge del Sant Crist de l’Agonia. Per la tarda, es van exposar els vuit tabernacles que van ser els protagonistes de la processó a la Plaça de la Vila i que van estar custodiats pels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang. Una bona oportunitat per veure de ben a prop les imatges de l’acte religiós.

 

Comentarios
Multimedia Diari