Camp de treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, i la coordinadora territorial a Tarragona, Eva Ferran, visiten als joves acompanyats de la regidora Montse Castellarnau.

02 agosto 2017 11:36 | Actualizado a 02 agosto 2017 11:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, acompanyada de la coordinadora territorial a Tarragona, Eva Ferran; la regidora d’Altafulla, Montse Castellarnau; el responsable de l’Associació Mediambiental La Sínia, Hèctor Hernández, i el coordinador del camp de treball, Xavier Llopart, van visitar aquest juliol el Camp de treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit.

La trobada va tenir lloc a l’Hort de la Sínia, a l’Espai d’Interès Natural de la desembocadura del riu Gaià, la custòdia del qual recau en l’Associació Mediambiental La Sínia, entitat que gestiona aquest programa juvenil a Altafulla i Tamarit.

La trobada va servir per comprovar in situ les tasques que durant aquesta primera quinzena de juliol han realitzat 24 joves d’arreu de Catalunya a l’Espai d’Interès Natural de la desembocadura del riu Gaià i dels turons de Sant Antoni on els treballs han consistit en la protecció de les dunes, revegetació, condicionament i accions de seguiment de la biodiversitat.

Marta Vilalta va reconéixer que els camps de treball esdevenen “una de les activitats d’estiu que més s’estimen des de la Direcció General de Joventut, i per les quals volen seguir apostant perquè es converteixin en un referent de les actuacions que hi realitzen els joves arreu de Catalunya”. I va afegir: “Més enllà d’ocupar el seu temps lliure, dediquen els seus esforços a la millora de l’entorn, en aquest cas de la desembocadura del riu Gaià”.

La directora general de Joventut també es va mostrar satisfeta per l’increment d’aquestes activitats respecte l’estiu passat. Precisament, el Camp de Tarragona ha acollit onze camps de treball organitzats per la Direcció General de Joventut (DGJ) a través de diferents entitats i fundacions als quals, a dia d’avui, hi ha inscrits 236 joves (equivalent a tota l’oferta).

Aquest nombre d’activitats supera àmpliament l’oferta de l’estiu passat amb quatre camps de treball més, la qual cosa demostra l’aposta de la DGJ pel Camp de Tarragona en aquest àmbit de l’educació en el lleure.

Per la seva banda, Montse Castellarnau es va felicitar perquè “els joves triïn Altafulla com a destí, i que, fins i tot, alguns repeteixin”. Va agraïr la seva feina de conservació de l’entorn natural, i va parlar de la importància de “sensibilitzar el jovent amb el medi ambient”.

Comentarios
Multimedia Diari