Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Campanya per una tinença responsable d’animals de companyia a Cambrils

La iniciativa que posa en marxa la Policia Local pretén fomentar la identificació amb xip i el registre al cens de les mascotes.

Diari de Tarragona

Whatsapp
La Patrulla Verda de Cambrils ha penjat cartells i ha repartit díptics per informar de l'obligació de censar els animals.

La Patrulla Verda de Cambrils ha penjat cartells i ha repartit díptics per informar de l'obligació de censar els animals.

La Policial Local de Cambrils ha iniciat una campanya informativa per conscienciar els propietaris d’animals de companyia de la importància de tenir-los censats i amb el xip identificatiu. La Patrulla Verda calcula que a la ciutat hi ha uns 5.000 animals de companyia entre gossos, gats i fures, les tres espècies que la llei obliga a tenir controlades amb un xip identificatiu. 

Si bé cada cop hi ha més ciutadans i ciutadanes que compleixen amb aquest requisit, els agents segueixen detectant incompliments, alguns dels quals estan motivats pel desconeixements de la normativa. Cada any la Policia Local de Cambrils identifica uns 400 gossos i 200 gats. D’aquests animals, un 10% dels seus propietaris cometen alguna infracció, essent el més comuna la manca de xip o de registre al cens.

Per reduir la xifra d’animals en situació irregular, aquests dies la Patrulla Verda s’ha dedicat especialment a parlar amb els propietaris per informar-los que han de registrar la seva mascota al cens municipal si encara no ho han fet. Els agents han repartit díptics i cartells pels carrers i per diferents punts de la ciutat com ara els centres cívics, les botigues especialitzades i altres llocs amb gran concurrència amb la finalitat d’arribar al màxim nombre de cambrilencs i cambrilenques.

A banda de fer una crida a registrar els animals i donar informació sobre com es fa el tràmit, els díptics faciliten un telèfon (977794579) per resoldre dubtes i expliquen que en cas de ser d’algunes races en concret (considerades com a perilloses) han de sortir al carrer lligats i amb morrió.

Cambrils, ciutat neta

Una altra finalitat de la campanya és recordar als propietaris que en cas de passejar amb el seu animal han de recollir les seves defecacions. Amb el lema “Ells ho fan per necessitat i tu per educació”, l’objectiu no és només sancionar aquelles actuacions que siguin incíviques, sinó conscienciar als propietaris dels problemes sanitaris i ambientals que aquestes defecacions poden comportar i de la necessitat de mantenir una bona convivència entre tota la població, així com una bona imatge de la ciutat de Cambrils.

Temas

Comentarios

Lea También