‘Caps de setmana genials’ per divertir-se amb l’art

Es programen visites teatralitzades i tallers als espais que van inspirar a Gaudí, Miró, Casals i Picasso a la Costa Daurada i l’Ebre

01 noviembre 2018 16:52 | Actualizado a 09 noviembre 2018 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Novembre arriba amb la proposta d’oci dels Caps de setmana genials, en família a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, per apropar els artistes Gaudí, Miró, Casals i Picasso de manera didàctica i divertida.

Aquest pont de Tots Sants és el primer cap de setmana genial amb L’origen de tota l’obra de Joan Miró que té lloc a Mont-roig Miami fins diumenge i inclou la visita amb audioguia al Mas Miró, casa i taller de l’artista, i l’activitat Operació Joan Miró avui.

Al Mas Miró, l’espai inèdit que obre les seves portes per primera vegada al públic al 2018 els visitants descobriran l’indret que va esperonar l’artista a dedicar-se a la pintura.

Es podrà gaudir també del primer Escape Room Outdoor en plena natura, una activitat que combina la intriga de resoldre enigmes amb la vinculació i obra del genial artista, que portarà a resoldre l’Operació Joan Miró mentre es descobreix el territori.

A més, diumenge es celebra la Festa de l’oli nou de Mont-roig del Camp, de les 9 a les 13h al Parc Maria Martori, amb esmorzar popular, tast i visites guiades al molí d’Olis Solé.

El 10 i 11 de novembre és el torn de Reus on es descobriran els trets més essencials de la vida de Gaudí de forma didàctica i participativa amb la visita dinamitzada Observem, escoltem i toquem en família, al Gaudí Centre.

La visita inclou un taller de manualitats, on es crearà una obra gaudiniana. Durant tot el cap de setmana amb la polsera Visit Reus, es podran explorar lliurement els espais més emblemàtics del Reus de Gaudí. Es podrà pujar per les escales del campanar de la prioral de Sant Pere, l’església on va ser batejat Gaudí, que va inspirar les famoses escales de cargol de la Sagrada Família.

També passejar per l’Institut Perer Mata, descobrir el Gaudí Centre dedicat a la vida i l’obra del genial arquitecte, i els Museus de Reus, amb l’exposició Ara toca festa. 

Picasso i Pau Casals

Dissabte dia 17 és el torn de Picasso al nucli històric d’Horta. Es comença amb la gimcana Picassiana que acaba al Centre Picasso. Es segueix amb La Clotxa, un dinar de pagès per agafar forces.

Diumenge, dia 18, amb l’excursió a la Cova Picasso es descobrirà la cova on l’artista malagueny va viure l’estiu del 1898 amb el seu amic d’Horta, Manel Pallarès. Allí Picasso va aprendre a tallar branques, i a fer foc per menjar i escalfar-se. És un itinerari circular de poc més de 3 quilòmetres, apte per a tota la família.

Els caps de setmana genials acaben amb Els sons de Pau Casals, al Vendrell, els dies 24 i 25 de novembre. 

El dia 24 amb Coneix el geni de la Carbasseta a la casa Nadiua de Pau Casals es coneixerà l’infant Pau Casals, el fill de l’organista del Vendrell, que va estar vinculat a la música des de ben petit. 

El dia 25, al Museu Pau Casals es fa l’activitat Sigues músic per un dia. Es farà una visita dinamitzada amb el Robert, un músic amic de Pau Casals que mostrarà qui era i perquè estimava tant la música i la seva terra i, en acabar, es coneixerà el violoncel.

Comentarios
Multimedia Diari