Minyons de l'Arboç recuperen fotos inèdites dels Xicots de Vilafranca

Laureà Inglada i Jaume Ventura impulsen una investigació per recuperar histories castelleres

26 agosto 2019 08:25 | Actualizado a 26 agosto 2019 19:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Van ser dels primers castells de la colla Xicots de Vilafranca. El van aixecar el 6 de novembre de 1983. Va ser a l’Arboç amb motiu de la diada del 25è aniversari dels Minyons de l’Arboç. 

L’associació VIRD (Ventura-Inglada Recerca de Dades), que es dedica a fer un treball de recerca de la història dels Minyons de l’Arboç, ha trobat un parell de fotografies inèdites: es tracta del primer 4 de 7 amb el pilar descarregat pels Xicots de Vilafranca.

Les fotografies van ser realitzades pel fotògraf arbocenc Julià Suau Figueras. Per als Xicots de Vilafranca la troballa permet recuperar història gràfica de la colla.

Una fotografia mostra el moment en què l’enxaneta corona el tronc del castell mentre que en l’altre es veu quan es carrega el pilar de 5 del castell en qüestió.

Jaume Ventura i Laureà Inglada, juntament amb Laura Álvaro i Joan Inglada, presidenta i cap de colla dels Minyons de l’Arboç, van entregar les reproduccions de les fotografies a Xavier Llenas, president dels Xicots

Carles Adell, membre de la Comissió d’Arxiu dels Xicots, va explicar que les imatges eren de les poques que els faltaven per completar l’arxiu de la colla. 

 

Els castellers que han trobar les imatges expliquen que  «aquest castell va ser molt especial i se’n va parlar molt».  Una vegada carregat el tronc del 4 de 7, l’enxaneta del pilar va caure i va tornar a pujar per descarregar el castell, gesta que el públic de la plaça ho va agrair amb una gran ovació.

L’enxaneta d’aquest castell fou el «Tete» Álvarez i en el pis de quarts hi anava la Carme Alomà, la primera dona de Vilafranca que va pujar al tronc d’un castell.

Noticies relacionades:

https://www.diaridetarragona.com/costa/El-mural-de-la-historia-de-Minyons-de-lArbo-sigue-creciendo-20190724-0045.html

Comentarios
Multimedia Diari