'Catalunya ha tingut sempre una forta vocació europeista'

L'Associació de Municipis per la Independència es reuneix al Vendrell

27 noviembre 2017 18:46 | Actualizado a 27 noviembre 2017 18:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, opina que «Catalunya mai estarà fora d’Europa». «No és que hàgim d’estar a Europa o no, és que Catalunya és Europa».

Lloveras diu que no li correspon a l’AMI valorar la proposta de Puigdemont de fer un referèndum perquè els catalans decideixin sobre la continuïtat a la UE.

Decepció
La presidenta de l’AMI afirmat que Catalunya sempre ha tingut «una forta vocació europeista», tot i que ara hi ha «decepció» amb Europa per la seva actitud amb el procés. Amb tot, ha manifestat: «No m’imagino una Catalunya fora d’Europa».

 Lloveras ha fet aquestes declaracions en sortir de l’executiva de l’AMI, que s’ha reunit al Vendrell per analitzar la situació política a les portes del 21-D.

Lloveras, malgrat reiterar que «creiem en Europa», ha puntualitzat que no li pertoca a l’AMI valorar la proposta que els catalans votin si volen continuar a la UE, i que això, al món del municipalisme, «se li escapa de les mans».

Quinzena d'alcaldes

La reunió d’aquest dilluns celebrada a l’escola municipal de música del Vendrell, ha reunit una quinzena d’alcaldes. La trobada, que es convoca cada dos mesos de forma itinerant, ha servit per posar sobre la taula la proximitat del 21-D, la campanya de la qual farà aturar durant uns dies l’activitat de l’associació.

«Si el 21 de desembre anem a les urnes és perquè desaparegui el 155 i recuperem el govern legítim», ha dit Lloveras. Des de l’AMI s’ha tornat a fer una crida per a l’alliberació dels presos polítics. Durant l’executiva s’ha fet una valoració positiva del viatge dels alcaldes a Brussel·les.

Comentarios
Multimedia Diari