Cau una parella que va robar a l'AP-2 a Bisbal del Penedès amb el mètode de 'punxarodes'

Formaven part d'una organització criminal que furtava a turistes a les àrees de servei de la C-25 i l'AP-2

25 diciembre 2017 10:53 | Actualizado a 25 diciembre 2017 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport van detenir el entre el 18 i 20 de desembre una dona i un home, de 37 i 45 anys, de nacionalitat armènia i sèrbia i veïns de Llinars del Vallès, per pertànyer a una organització criminal que furtava a turistes a les àrees de servei de la C-25 i l’AP-2. Un dels fets va tenir lloc a l'autopista AP-2, al seu pas per la Bisbal del Penedès.

Durant el mes de setembre la Unitat Operativa de Mobilitat va detectar un augment de furts a l’interior de vehicle a turistes que circulaven per les vies C-25 i AP-2.

Arran de les denúncies rebudes es va comprovar que en la majoria dels casos el modus operandi utilitzat pels autors era la modalitat de “punxarodes”. Aquesta consisteix en que els autors punxen una roda al vehicle de la víctima, posteriorment el segueixen fins que la víctima s’atura al voral, moment en que els autors aprofiten per aturar-se i sostreure els objectes de l’interior del vehicle.

Al voral

En d’altres ocasions ni tan sols punxen la roda, simplement aturen el vehicle al voral o en la mateixa àrea de servei o descans de l’autopista, i fan indicacions com si tinguessin un problema al vehicle. Una vegada aturats i amb l’excusa de prestar auxili, distreuen les víctimes i aprofiten per sostreure els objectes.

A més, els autors acostumen a robar persones estrangeres que molts cops no parlen l’idioma i acostumen a portar grans quantitats de diners.

Durant el mes de juliol es va desarticular un grup criminal que cometia aquest tipus de delicte. En aquell moment el jutge va emetre una ordre de prohibició d’apropament a menys de 300 metres de l’autopista AP-7 en tot el seu transcurs per la comunitat autònoma de Catalunya.

Un altre grup desarticulat

Els agents van constatar que alguns dels autors dels furts a la C-25 i AP-2 eren membres del grup criminal que es va desarticular al juliol, i que van desplaçar la seva ubicació per cometre delictes a causa de l’ordre d’allunyament.

Durant la investigació es va confirmar que el grup estava format per tres persones, cadascuna d’elles amb un rol determinat. Un d’ells s’encarregava de furtar les pertinences de les víctimes, l’altre de distreure-les, i una tercera persona s’ocupava de llogar els vehicles amb els que cometien els fets delictius.

Finalment, els mossos van poder localitzar i detenir a dos dels autors, el 18 de desembre a l’encarregada de llogar els vehicles i dos dies després el que furtava les pertinences de les víctimes.

De moment se’ls relaciona amb un total de quatre fets, dos al municipi de Gurb (Osona), un a Espinelves (Osona) i un altre a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès). En total els objectes i diners sostrets tenen un valor de gairebé 50.000 euros.

La investigació continua oberta, ja que els investigadors no descarten que estiguin implicats en més fets, ja que el grup actuava habitualment a les carreteres. A més, queda pendent localitzar l’últim integrant de l’organització criminal, tot i que tot apunta que es troba fora d’Espanya.

Els detinguts van passar el 19 i 20 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, el qual va decretar llibertat amb càrrecs pels dos.

 

Comentarios
Multimedia Diari